Három dél-afrikai találat

A labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő szerdai játéknapjának négy mérkőzésén mindössze hat gól született, a második 45 percben ráadásul csak egyetlenegy. A Porto-MU meccsen három dél-afrikai találat született, ebből kettőt a hazaiak csatára, Benedict McCarthy szerzett.

Az FC Porto dél-afrikai játékosa, Benny McCarthy volt a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő főszereplője: az ő két góljával nyertek a portugálokTASR/AFP-felvéteA Chelsea hamar előnyhöz jutott a Szabiccsal felálló Stuttgart otthonában: Glen Johnson futott el a jobb szélen, beadását Crespónak szánta, de a portugál Meira beleért a labdába, mégpedig olyan szerencsétlenül, hogy az Hildebrand kapujában kötött ki. Idegenbeli győ-zelmével a Chelsea karnyújtásnyira került a továbbjutáshoz.

A Manchester United is gyorsan vezetést szerzett idegenben a Porto ellen: Giggs legurított labdáját Scholes 25 méterről kapura küldte, Vitor Baia pedig csak kiütni tudta az erős löketet, a labda pedig épp Fortune elé került, a dél-afrikai légiós pedig közelről nem hibázott. Negyedóra múlva Fortune honfitársa is betalált: McCarthy Alejnyicsev jobb oldalról érkező beívelését 9 méterről, félfordulattal lőtte a kapuba. Tizenkét perccel a vége előtt a dél-afrikai csatár a győzelmet is megszerezte a hazaiaknak: Nuno Valente majdnem a félpálya balszéléről ívelt előre, McCarthy pedig két MU-védőt is „lefejelve” a jobb felsőbe csúsztatta a labdát. A vendégek ráadásul tíz emberre fogyatkoztak a végére, Roy Keane-t – aki „megtaposta” a Porto kapusát – ugyanis kiállította a játékvezető. A Ferguson-csapat számára sokat érhet az idegenben elért gól, de nem lehet teljesen nyugodt az angolok szakvezetője.

A Stuttgarthoz hasonlóan a Real Sociedad is öngólt vétett: a 18. minutumban a lyoni Malouda kényszerítőzött Juninhóval, majd elfutott Aitor mellett, csavart lövése pedig az argentin Sociedad-hátvéd Gabriel Schürrer lábáról került Westerveld kapujába.

Eltiltás vár Roberto Carlosra

Nyon. Eltiltás vár Roberto Carlosra, a Real Madrid futballsztárjára, aki a keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn megütötte a Bayern Münchent erősítő Martin Demichaelist. Az 1:1-gyel végződött bajorországi rangadó második félidejében a hazaiak védője szabálytalanul szerelte a brazil világbajnokot, aki válaszul arcon csapta őt. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?