Három bajnoki arannyal úszik Belgrád felé

Bukor Ádám négy távon is uralja a magyar uszonyosúszó-mezőnyt. Ezt igazolta a minapi magyar országos bajnokságon, ahol felszíni úszásban megnyerte a 400, 800 és 1500 métert.

Bukor Ádám négy távon is uralja a magyar uszonyosúszó-mezőnyt. Ezt igazolta a minapi magyar országos bajnokságon, ahol felszíni úszásban megnyerte a 400, 800 és 1500 métert. Jó úton halad a júliusi belgrádi világbajnokság felé.

Kecskemétre úgy érkezett a galántai fiú, hogy kétszáztól ezerötszáz méterig minden távon ő a magyar csúcs birtokosa, és mindegyikben már korábban megúszta az idei vb-szintidőt. „Három egyéni számban és a 4x50 méteres vegyesváltóban állt rajthoz, és pont úgy szerepelt, ahogyan elképzeltük – közölte az úszó edzője és apja, Jakoda Tibor. – Ádám erőnlétben erős, rutinos és taktikailag érett versenyző. Egy ideje edzőpartnere is van Galántán, mégpedig a 13 éves Takács Péter, akit átvettem, és a junior korosztályban készül a sikerek felé. Mi neki segítünk, ő nekünk.”

Bukor Belgrádban mutatkozik be a felnőttek között a világbajnokságon. „Mind a három sikerszámában indul. Az erő és a taktika nem fog hiányozni úszásából. Éremért utazunk a szerb fővárosba, s nem kizárt a legfényesebb medál megszerzése sem – folytatta Jakoda Tibor, aki a magyar válogatott edzőjeként lesz jelen a vb-n. – Főleg a 400 méterre összpontosítunk, szeretnénk világcsúcsközelbe jutni. Az orosz Jevgenyij Szmirnov 2:56,93 perces szakállas rekordját adnánk át a múltnak. Ádám eddig 2:57,10 percig jutott. Kedvenc száma, a 800 méter a végére marad a vb-n, s közben vízbe ugrik a 4x200 méteres magyar váltóban is. Javában tart a vb-felkészülés, Belgrádban számunkra nem a világcsúcsok a fontosak, hanem az, hogy ha lehet, fiam minél több érmet szerezzen.”

A mátyusföldi kiválóság tavalytól magyar színekben úszik, és első három magyar bajnoki címét is a gyöngyösi Mátrai Erőmű Búvárklub képviseletében szerezte. A napokban sikeresen leérettségizett a galántai Kodály-gimnáziumban, s ősztől az USA-ban folytatja tanulmányait. Pszichológiát fog tanulni, s a Ledecky testvérek gyerekkori edzője foglalkozik majd vele. Közben a belgrádi vb-n Ádám találkozik japán barátnőjével, Mari Jamagucsival, akit elhoz Budapestre és Galántára is. Erősödnek az európai–ázsiai szálak…

Bukor kecskeméti úszótényei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?