Hargitay október óta nem beszélt Hosszúval

Budapest. Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya elmondta, hogy egyelőre nem beszél Hosszú Katinkával, mert szerinte mindez másodlagos. „Hosszú Katinkával tavaly októberben beszéltem utoljára.

Budapest. Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya elmondta, hogy egyelőre nem beszél Hosszú Katinkával, mert szerinte mindez másodlagos. „Hosszú Katinkával tavaly októberben beszéltem utoljára. Úgy tűnik, Hosszú a magyar úszósport vezetőivel nem kíván beszélni, és az olimpiai bizottsággal sem” – nyilatkozta Hargitay, akit a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) hétfőn nevezett ki a múlt héten lemondott Kiss László utódjául.

Az új szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a többszörös világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka amerikai felkészülése nyugodt körülmények között zajlik. „Ő most a saját útját járja, és ha ez az út beigazolódik, azaz megnyeri az olimpiát és jó eredményeket ér el, akkor nekem nincs arra szükségem, hogy velem beszéljen. Az a fontos, és azt kívánom neki tiszta szívemből, hogy érje el azokat az eredményeket, amiket a legjobban szeretne. Mert ez a mi érdekünk is, ez egész Magyarország érdeke, és Hosszú Katinkának is ez az érdeke. Nem az a fontos, hogy kivel áll szóba, vagy kivel nem, az csak másodlagos” – szögezte le Hargitay, aki versenyzőként a sportág első magyar világbajnoka volt.

Az úszóválogatott szakvezetője azt is elárulta, hogy kikérné elődje, Kiss László véleményét, mert „azt a tapasztalatot, amit az elmúlt időben felhalmozott, nem lehet csak úgy eldobni”. Már beszélt is a 75 éves edzővel, de azt egyelőre nem tudja, Kiss mennyire akar részt venni a munkában. „Hatalmas traumát élt át. 55 évvel ezelőtt kétségtelenül egy, a bíróság által elítélt eseményben vett részt. Azt gondolom, ezért megbűnhődött. Lehetséges, hogy teljesen hátat fog fordítani az úszósportnak, lehet, hogy sokan pont ezt akarják” – vélekedett Hargitay, aki eddig az utánpótlás-válogatott kapitányaként tevékenykedett.

Kiss Lászlóról múlt kedden a privatkopo.hu internetes portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?