Hanzel: egyedül a vb-re

Pozsony. Szlovákiát csak egyetlen atléta, a nyolcszázas Roman Hanzel képviseli a jövő héten, Budapesten sorra kerülő fedett pályás vb-n. Nyolc ország közel 300 képviselője indul a hétvégi szlovák nemzetközi atlétikai bajnokságon.

EGYETLEN HĺRMONDÓ. „Haborák lábszárizom-húzódása döntős helyezéstől foszthat meg bennünket, ugyanakkor leegyszerűsítette a nevezést a közelgő vb-re – közölte Mária Mračnová, a szlovák szövetség elnöke. – Mint kiderült, a kiváló besztercebányai súlylökő sérülése komolyabb, mint gondoltuk, s jelenlegi állapota kizárja budapesti rajtját. Mivel mindössze ő és a nyolcszázas futó, Roman Hanzel teljesítette a kiküldetési szintet, ezért csak egyetlen hírmondónk lesz Budapesten.” Asványi László, Hanzel edzője szerint védence a bécsi szlovák csúcsjavítás (1:49,77) után megkezdte célirányos felkészülését a világbajnokságra. „Az a szándékunk, hogy Roman túlélje az első kört, és az elődöntőben szerepelhessen. Első vb-jén indul, és olyan formában van, mint a csúcsjavításkor volt. A szlovák bajnokságon kiegészítésképpen két számban rajtol: 1 500 méteren és a 4x400 méteres váltóban” – közölte az edző, aki egyben a hétvégi fedett pályás bajnokság igazgatója.

KÜLFÖLDIEK A RAJTLISTÁN. Először lesz nemzetközi és kétnapos Szlovákia bajnoksága, amely szombaton és vasárnap is 13 órákor kezdődik a fővárosi Elán csarnokban. „Népes a mezőny, hiszen 8 ország 280 atlétája jelentkezett. Remélem, pergő versenyen színvonalas teljesítményeket látunk majd” – vélekedett Mária Mračnová. Asványi László hozzáfűzte: „A sportág ünnepévé szeretnénk tenni a 26 számból álló bajnokságot, hogy mindenki képességei legjavát nyújthassa. Ehhez megfelelő légkört teremtünk a csarnokban.” Vladimír Bezdíček, a szövetség központi edzője elsősorban a honi atlétika második hullámában található, de athéni indulásra is esé-lyes és a fiatal, feltörekvő versenyzőkre kíváncsi. „A színvonal biztosan nem éri el a tavaly nálunk rendezett cseh bajnokságét, de a döntőkben induló külföldiek szereplése minden bizonnyal emeli a viadal rangját. Legtöbben, közel negyvenen a férfi 60 méteres síkfutásra jelentkeztek” – árulta el Bezdíček. Ebben a számban szerepel a magyar Németh Roland is, aki vb-résztvevő. A dél-szlovákiai atléták táborából két számban (1 500 m, 3 000 m) is bemutatkozik a zsitvabesenyői Magyar Imre (AK Nové Zámky), s a nevezettek között van a dunaszerdahelyi magasugrónő, Nyesó Szilvia (Slávia UK) is. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?