Hantuchová nem vállalta

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSPozsony. SMS-ben küldte el nevezését a még Ausztráliában tartózkodó Matej Lipták, a szlovák női teniszválogatott szövetségi kapitánya a Hollandia elleni Fed-kupa-mérkőzésre, melyet a II. Világcsoport jövő hétvégi első fordulójában rendeznek.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Pozsony. SMS-ben küldte el nevezését a még Ausztráliában tartózkodó Matej Lipták, a szlovák női teniszválogatott szövetségi kapitánya a Hollandia elleni Fed-kupa-mérkőzésre, melyet a II. Világcsoport jövő hétvégi első fordulójában rendeznek. Az Australian Opentől a negyeddöntőben búcsúzó Dominika Cibulková (10. a világranglistán) személyes edzője védence mellett Magdaléna Rybárikovát (47.), Karolína Schmiedlovát (74.) és Kristína Kučovát (147.) jelölte a keretbe.

„Dominika csak hazaérkezése után dönt végleg a részvételéről, nagyszerű lenne, ha vállalná a játékot Hollandiában. Daniela Hantuchová és új trénere más programot állított össze a meccs időpontjára, de az ígéretek szerint az idei második Fed-kupás találkozón már ő is a csapat rendelkezésére fog állni” – mondta a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztatón Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára.

A holland kisvárosban, Apeldoorban sorra kerülő mérkőzésre a házigazdák salakborítású fedett pályát választottak, ami a keménypályás szezon közepén nincs ínyére a teniszezőknek. „Nagyon szívesen játszom fedett csarnokban, másrészt a salakot kedvelem a legkevésbé a borítások közül. Nagy váltás lesz átállni salakra, de ez a vendéglátók számára is így lesz” – vélekedett Rybáriková.

Ő maga még sosem játszott a két magasabban jegyzett holland teniszező, Kiki Bertens (72.) és Richel Hogenkamp (138.) ellen, Schmiedlová viszont bizakodó, mert elmondása szerint fekszik neki a stílusuk. (Mellettük Arantxa Rus – 244. és Michaella Krajicek – 272. a másik két nevezett játékos.)

Lipták ideiglenes távollétében a válogatott új edzője, a Ladislav Simont váltó Janette Husárová fogja irányítani a felkészülést. „Megtiszteltetés, hogy a csapattal lehetek, igyekszem átadni a tapasztalataimat. Ugyanakkor párosban továbbra is aktívan szeretnék játszani, bár sérülésem miatt még nem tudom, mikor térhetek vissza a pályára” – nyilatkozta a 40 éves Husárová. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?