Halep és Nadal diadala

A nőknél Simona Halep első Grand Slam-győzelmét ünnepelhette, a férfiaknál Rafael Nadal 11. párizsi és 17. GS-diadalát zsebelte be a Roland Garroson.A világelső román Simona Halep nyerte a 117.

A nőknél Simona Halep első Grand Slam-győzelmét ünnepelhette, a férfiaknál Rafael Nadal 11. párizsi és 17. GS-diadalát zsebelte be a Roland Garroson.

A világelső román Simona Halep nyerte a 117. francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, a szombati döntőben szetthátrányból fordítva 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte az amerikai Sloane Stephenst.

Két szett után 1:1 volt az állás, a döntő felvonásban már kiütközött a román teniszező fizikális fölénye, aki eksztázisban küzdve elérhetetlennek tűnő labdákat adott vissza, és két brékkel 4:0-ra elhúzott. Innentől már nem engedte ki a kezéből a meccset, és 2 óra 3 perc alatt diadalmaskodott.

„Szinte csak mosolyogni tudok! Fantasztikus élmény, nagyon boldog vagyok. Amióta elkezdtem teniszezni, erről a pillanatról álmodtam. Ráadásul ez a kedvenc Grand Slam-tornám, mindig is itt akartam nyerni az elsőt, és ez most megtörtént, itt vagyok – kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatót Halep. – Jobban aludtam, mint tavaly, reggeliztem is egy keveset, nyugodt voltam, nem gondoltam a trófeára. Tudtam, hogy hosszú labdamenetekre és kemény mérkőzésre számíthatok, de lesz esélyem. Igaz, az utolsó órában már picit nehéz volt.”

Halep pályafutása első Grand Slam-trófeáját szerezte meg, a korábbi egyetlen román női GS-bajnok egyesben éppen menedzsere, Virginia Ruzici volt, aki 1978-ban ugyancsak a Suzanne Lenglen-kupát szerezte meg. Hazájából Halep lett Ilie Nastase (US Open 1972, Roland Garros 1973) és Ruzici után a harmadik Grand Slam-győztes.

A férfiaknál a világelső Rafael Nadal a tegnapi döntőben három szettben, 6:4, 6:3, 6:2-re legyőzte az osztrák Dominic Thiemet. A spanyol sztárnak így továbbra is százszázalékos a döntőbeli mérlege a Roland Garroson. Nadal az egész torna során egy szettet vesztett, és saját rekordját tovább javítva 11. alkalommal emelhette a magasba a Muskétások Kupáját, 79. tornáján diadalmaskodott, és 17. Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be. Így már csak hárommal van lemaradva az örökranglistát vezető Roger Federertől.

„Ez egészen hihetetlen pillanat, ez már nem is álomszerű, hanem annál is több. Elképesztően boldog vagyok – mondta a győztes. – Dominicnak gratulálok ehhez a remek két héthez, ilyen játékosokra van szüksége a sportágunknak. Jó barátomnak tartom, és biztos vagyok benne, hogy még sok döntőt fog itt játszani. Nagyon nehéz meccs volt egy agresszív ellenfél ellen, akinek kiváló a tenyerese. A harmadik szettben görcsöt kapott a kezem, de ilyen is a sport. Nem volt egyszerű, fülledt volt a levegő, örülök, hogy három szettben lezártam a meccset.” (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?