Halálos walesi csapás

Meglepetésre az Eb-újonc Wales 3:1-re legyőzte a torna egyik esélyesének tartott Belgiumot a franciaországi labdarúgó-kontinensbajnok- ság negyeddöntőjében.

Meglepetésre az Eb-újonc Wales 3:1-re legyőzte a torna egyik esélyesének tartott Belgiumot a franciaországi labdarúgó-kontinensbajnok- ság negyeddöntőjében. Bale-ék szerdán a portugálokkal a fináléba jutásért mérkőznek.

A szigetországiakat Nainggolan korai bombagólja sem zavarta meg, a félidő közepétől átvették a játék irányítását, s Williams fejes góljával kiegyenlítettek. A szünetet követően a belgák próbálták eldönteni meccset, ám egy kontra végén Robson-Kanu parádés cselek után a kapujukba talált. A belga védelem teljesítményén érződött a sérült Vertonghen és az eltiltott Vermaelen hiánya, a helyettük szóhoz jutó Denayer, valamint Jordan Lukaku bizonytalanul futballozott. A hajrában a csereként beállt Vokes adta meg a kegyelemdöfést Hazardéknak.

„Elképesztő teljesítményt nyújtottunk, teljesen megleptük Belgiumot. Fantasztikus volt! Tudtuk, hogy kemény lesz, de már az elejétől mondtuk, hogy nem csak élvezni jöttünk a tornát. Azért vagyunk itt, hogy versenybe szálljunk a riválisokkal. Versenyképesek voltunk, és ennél többet nem kérhetünk – értékelte a mérkőzést Chris Coleman walesi kapitány. – Olyan játékosaink vannak, mint Joe Allen, Aaron Ramsey és Gareth Bale, nekik kell passzolniuk és futballozniuk, mert ezzel hozzák ki a legtöbbet a csapatból. Briliáns gólokat szereztünk. Micsoda vezér Ashley Williams, védő létére mesterhármast szerezhetett volna. Hal Robson-Kanu pedig fantasztikus teljesítményt nyújtott.”

„Mélységesen csalódott vagyok, ahogy mindenki az öltözőben. Reménykedtünk az elődöntőbe jutásban, és tökéletesen kezdődött a meccs. Aztán Wales megfogott minket, és bajba kerültünk. Túl sok védőnk esett ki, bizonytalan volt a fiatal hátvédsorunk. Marouane Fellainit azért hoztam be, hogy stabilizálódjunk, de erre kiegyensúlyozatlan lett a középpályánk. A második gól halálos csapás volt – nyilatkozta Marc Wilmots, a belgák szakvezetője. – Nem értek egyet azzal, hogy nem volt jó a taktika. Edző vagyok, nem varázsló. Sajnos le kell vonnunk azt a következtetést, hogy bizonyos játékosokat nem tudunk pótolni. Jól felkészültünk a walesiek 3-5-2-es felállására, ám a fiatalokkal a csapatban nehéz dolgunk volt. Wales pedig jól játszott, megmutatta, hogy nem véletlenül jutott el idáig. Nem Thibaut Courtois volt az egyetlen, aki kemény szavakat használt a meccs után, de nem dobhatunk ki mindent az ablakon. Nem most döntök a jövőmről. Kivárok.”

„Gólt rúgtunk, kapott a védelmük három sárgát, és ennyi, itt elveszítettük a fonalat. Valamit változtattak a játékukban, mi pedig nem tudtunk rá reagálni” – kesergett Kevin de Bruyne, aki kiállt a Wilmots taktikáját kritizáló Courtois mellett.

Aaron Ramseyt lett a meccs legjobbja, aki két sárga lap miatt nem játszhat szerdán. Wales Eb-újoncként jutott el az elődöntőig, erre legutóbb 1992-ben az odahaza szereplő Svédország volt képes. (nso, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?