GYÚJTÓPONTBAN

Naszvadon a bíróba fejeltek
Naszvad. Újabb félbeszakadt mérkőzés, újabb incidens borzolja a kedélyeket a komáromi területi bajnokságban. „A sportszerű mérkőzés 58. percében, egy szentpéteri kezezés után büntetőt ítéltem a vendéglátó naszvadiak javára.

Naszvadon a bíróba fejeltek

Naszvad. Újabb félbeszakadt mérkőzés, újabb incidens borzolja a kedélyeket a komáromi területi bajnokságban. „A sportszerű mérkőzés 58. percében, egy szentpéteri kezezés után büntetőt ítéltem a vendéglátó naszvadiak javára. A tizenegyes kimaradt, mire a szentpéteri Koštialik megsértett, a szabályok szellemében kiállítottam. Dühében megpróbált lefejelni, szerencsére el tudtam hajolni, így nem történt komolyabb sérülés. Ekkor, 1:1-es állásnál véget vetettem a mérkőzésnek” – emlékezett vissza a történtekre Prágay Tamás, a mérkőzés játékvezetője. – A rágalmazást nem tűröm. Szilason is kiállítottam egy játékost, éppen a szentpéteriek elleni találkozón” – utalt egy korábbi esetre a bíró. Mivel sértette meg a játékos Prágayt? „Nem kívánom kommentálni” – válaszolta. (kb)

Egyfélidős garamkovácsiak

Zselíz. Mindössze hét játékossal érkeztek a garamkovácsiak (Kozárovce) Zselízre, a lévai területi bajnokság hétvégi mérkőzésére. Az emberhátrányban játszó vendégek az első támadást a 35. percben vezették Barecz kapujára, két perc elteltével már gólhelyzetbe is kerültek. Persze a hazaiak ekkor már Varga duplájával, valamint Kokoška találatával 3:0-ra vezettek. Közvetlenül az első félidő végét jelző sípszó előtt Holka térdsérülést szenvedett. Ezt követő-en az egyébként példamutatóan küzdő garamkovácsiak Žirko játékvezető tudtára adták, hogy a második játékrészben nem folytatják a küzdelmet. „A tolmácsiak ellen vívott összecsapásunkon több játékosunk is megsérült. Ezúton kérek elnézést a zselízi szurkolóktól, akiknek alighanem elrontottuk vasárnap délelőtti szórakozását” – nyilatkozott a félbeszakadt találkozó után Ivan Šinkovič, a vendégek kapitánya. (áb)

A Haniská is verhető

Nagykapos. A Haniská legyőzésével értékes három pontot (2:0) zsebeltek be vasárnap hazai pályán a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában játszó nagykaposiak, akiknek eddig egyszer sem sikerült legyőzniük soros ellenfelüket. Még csak gólt sem szereztek egymás elleni párharcaikon. A pechsorozatot a 31. percben Greguš bombagólja törte meg. A találat jó hatással volt a hazaiakra, akik a 41. percben Varga Gyula révén növelték előnyüket. „A gólnál nagy mázlim volt. A bal oldalról elvégzett szögletbe sikerült belevetődnöm, de a kapus reflex-szerűen kiütötte a labdát. Szerencsére pont elém és az így kapott második esélyt már nem hagyhattam ki” – ecsetelte a jelenetet lapunknak a boldog góllövő. A második félidőben is a hazaiak irányították a mérkőzést, akik a feszültségben és lapokban gazdag mérkőzés végén boldogságtól sugárzó arccal ismételgették: a Haniská is verhető. (zsz)

Sajógömöri feltámadás

Tornalja/Sajógömör. Szünetben kétgólos (1:3) vesztésre állt a sajószárnyaiak otthonában a rimaszombati területi bajnokság sajógömöri listavezetője, melynek játékosai a félidei pihenőt követően fordítani tudtak. „Két meghatározó egyéniségünk, Vrškový és Barczi nélkül léptünk pályára. Kapusunk két potyagólt is kapott. A hazaiak szögletrúgásból is eredményesek voltak…” – elevenítette fel a balszerencsés első félidő történéseit Varga Péter, a sajógömöriek klubelnöke. Megtudtuk, sokat nyomott a latban a félidei fejmosás. „A második játékrészben már azt nyújtották a mieink, amit játéktudások alapján joggal elvárunk tőlük. Jó erőnlétünknek köszönhetően fokozatosan felőröltük a vendéglátók ellenállását. A 74. percben egyenlítettünk, nyolc perccel a befejezés előtt pedig a győztes találatot is megszereztük” fogalmazott az őszi elsőségre pályázó sajógömöriek csúcsvezetője. (ái)

Udvardi lecke a perbeteieknek

Udvard/Perbete. Listavezetőként érkezetek, kitömve (5:0) távoztak Udvardról a perbeteiek a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában. „Úgy tűnik, az első helyezettekre szakosodtunk, hiszen a 7. fordulóban az akkor élen tanyázó nagysurányiakat is le-győztük (3:1). A szomszédos község együttesét elsősorban erőnlétben múltuk felül. Nem egyedi ez a nagyarányú győ-zelem, hiszen a tavalyi szezonban 6:0-ra diadalmaskodtunk felettük” – emlékeztetett Bernáth Ferenc, az udvardiak klubelnöke, a középpályás alakzat oszlopos tagja. „Rövidzárlatként értékelem a rangadót. Számunkra az udvardi együttes a mumus, mivel otthonukban csak nagy ritkán terem perbetei babér. Bízom benne, hogy a srácok figyelmeztető pofonként fogják fel a a vereséget” – értékelte a történteket Sukola Lambert, perbetei klubelnök. (kb)

Féli siker a presztízscsatán

Éberhard/Fél. Duplán örülhettek a féliek a szomszédos éberhardiak otthonában aratott győzelmüknek, hiszen a 3:2-es siker bónuszaként ismét listavezetők a pozsonyi IV. liga városi (A) csoportjának pontvadászatában. „Már 3:0 arányban is vezettünk, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A hazaiak kétszer betaláltak, a végjátékot nagy izgalmak közepette éltük meg” – emlékezett vissza a rangadóra Nagy Sándor, féli klubelnök. „Gratulálok a vendégeknek, bár ha a végén a mosonmagyaróvári játékvezető megítéli a büntetőt, akkor az egyik pontot otthon tarthattuk volna… Egyébként nagyon jó kapcsolatot ápolunk a féliekkel, a mérkőzés után közös vacsorán is részt vettünk. Figyelmeztettük őket, hogy tavasszal a visszavágón elrontjuk a búcsúvasárnapjukat” – viccelődött Berner László, az éberhardiak klubtitkára. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?