GYÚJTÓPONTBAN

Perbetei tehetségkutatás
Perbete. Gólzáporos (5:1) mérkőzésen győzték le a perbeteiek a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának vasárnapi összecsapásán a csekeieket. Azen a találkozón újra a figyelem fókuszába került a hazaiak mindössze 17 éves csatára, Bódis Tibor, aki háromszor talált az ellenfél kapujába.

Perbetei tehetségkutatás

Perbete. Gólzáporos (5:1) mérkőzésen győzték le a perbeteiek a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának vasárnapi összecsapásán a csekeieket. Azen a találkozón újra a figyelem fókuszába került a hazaiak mindössze 17 éves csatára, Bódis Tibor, aki háromszor talált az ellenfél kapujába. Cseleivel őrületbe kergette a vendégvédőket, két ízben a kapufát találta telibe. „Tibor, aki a nyáron az újgyallaiaktól érkezett hozzánk vendégjátékra felváltva viseli ifi- és felnőttcsapatunk mezét. A felnőttek színeiben hét találkozón hatszor volt eredményes, az ifiknél három mecscsen öt gólt szerzett. Vele együtt lízingeljük a két évvel fiatalabb, úgyszintén újgyallai Rigó Pált is, aki zsenge kora ellenére a felnőttekkel edz. Mindketten roma fiatalok, szerencsére sikerült velük közös nevezőre jutnom. Anyaegyesületüknek lelépőt fizetünk a kölcsönjátékosokért, akik új szint hoztak kollektíváinkba, ösztönzik a hazaikat”– vallott a perbetei tehetségkutatás filozófiájáról Sukola Lambert klubelnök. (ái)

Restei panasz a játékvezetőre

Reste. A kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában közreműködő resteiek a hét végén lejátszott szepsiek elleni meccsen elszenvedték első idénybeli hazai vereségüket (0:2). „ Az első játékrészben gyengén játszottunk, kapusunk bizony ludas volt a bekapott (potya)gólban. Fordulás után rákapcsoltunk, Fedor egyenlítő találatát az 55. percben a játékvezető les címén érvénytelenítette. A videofelvételt megszemlélve kiderült, nagyot tévedett. Később Fedort a 16-oson belül hátulról elkaszálták, a kirívó szabálytalanságért azonban nem ítélt büntetőt” – ecsetelte a történteket Hogya Róbert, a vendéglátók klubtitkára. A restei futballistákat ezek a momentumok kihozták sodrukból, Murňákot a bíró egy durva belemenés után piros lappal büntette. „Emberhátrányban kockáztattunk. A vendégek a 90. percben mattoltak bennünket” – fejezte be tájékoztatóját a tisztségviselő. (ái)

Nagyabonyi számonkérés

Nagyabony. A dunaszerdahelyi területi I. osztály hét-végi fordulójában a mezőny két nyeretlen csapata, a nagyabonyi és az egyházgellei csatázott a pontokért. A párharcot a vendégek nyerték (1:2), a sereghajtó hazaiak nagy bánatára. „A 70. perctől emberelőnyben játszottunk, ebben a fázisban még a kaput sem találtuk el. Szerintem a fejekben van a baj. Hiányzik az elszántság, az összetartás” – kesergett Perkátay Iván, a nagyabonyial klubelnöke. Vajon keresik-e a válságból kivezető utat? „A mai edzés egyik pontja a számonkérés lesz. Még az sem kizárt, hogy elbúcsúzunk edzőnktől, Navrátil Károlytól” – vázolta fel a forgatókönyvet a klubelnök. (ái)

Vízkeleti tripla Lieskovskýval

Vízkelet. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának 9. fordulóját követően hármas holtverseny alakult ki az élen, a listavezető nyékvárkonyiak első helyüket csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetik. A második helyre a mezőny vizkeleti újonca jött fel, mely hazai pályán az illésháziakat győzte le 2:0 arányban. „Nem hajtunk bajnoki elsőségre. A játékoskeretben a nyáron élénk mozgásra került sor. A szeptemberi átigazolási időszakban további három futballistával erősödtünk. A jelek szerint pozitív hatással volt kollektívánkra a menet közben eszközölt edzőcsere. A nagymegyeriek elleni négygólos vereség után megváltunk Renczés Gábortól, aki helyébe az addig játékosként közreműködő Stanislav Lieskovský lépett. Eddig háromszor vezette csatába trénerként társait, mindhárom találkozót megnyertük” – sorolta a nagy nekibuzdulás legfontosabb ismérveit Mészáros Tibor, a vízkeleti futballszakosztály első embere. (ái)

Megtorpantak a sajógömöriek

Sajógömör. A rimaszombati területi bajnokság sajógömöri éllovasa a pontvadászat hatodik fordulójáig zsinórban összes mérkőzését megnyerte. A hatodikban, balszerencséjükre hazai pályán, megszakadt a parádés sorozat. A bajnoki cím várományosa ugyanis gól nélküli döntetlent ért el a bátkaiak ellen. „Végigtámadtuk a kilencven percet, mégsem vettük be riválisunk kapuját. Az ellenfél okos taktikát alkalmazott, játékosai a büntetőterület előtt védősáncot alakítottak ki. A mieink túl magabiztosak voltak, azt gondolták, hogy akár félgőzzel is begyűjthetik az újabb győzelmet” – vélekedett a váratlan kisiklásról Varga Péter, a sajógömöriek tisztségviselője, akitől azt is megtudtuk, hogy öt perccel a vége előtt büntetőhöz jutottak, Bryndzák kapu közepébe tartó lövését azonban a bátkai kapus hárította. (ái)

Králik Tamás gólrekordja

Tallós. A galántai területi bajnokság tallósi első helyezettjének otthonában gólfesztivál (14:3) zajlott vasárnap délután. A győztesek mezében a 22 esztendős Králik Tamás játszotta a prímet, aki hatszor talált a hidaskürtiek kapujába. „Bajnoki mérkőzésen eddig csak a tripláig jutottam. Tegnap azonban kijött a lépés. Zömmel az előkészítésben jeleskedő társak gólpasszaiból profitáltam. Ami az ellenfelet illeti, ők nem voltak azért annyira gyengék, mint ahogy azt az eredmény sugallja. A bekapott gólok ellenére sem álltak be védekezni, ez okozta vesztüket. A futballkedvelők jól szórakoztak, ilyen góltermésben csak ritkán van részük” – nyilatkozta a tallósiak gólzsákja, aki a 2006/2007-es bajnoki évfolyamban a 28 találattal a góllista második helyén végzett. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?