Gázrobbanás miatt összeomlott egy panelház Oroszországban, tízen meghaltak

Gázrobbanás miatt összeomlott egy panelház Oroszországban, tízen meghaltak

Tíz ember holttestét emelték ki egy ötemeletes lakóépület romjai közül, amelynek középső része gázrobbanás következtében csütörtökön összeomlott az oroszországi Nyizsnyij Tagil városban – jelentették szombaton a helyi hatóságok.

Az uráli Szverdlovszki területen, Moszkvától több mint 1300 kilométerre fekvő városban a közlés szerint több mint 500 fős, nehézgépekkel támogatott mentőalakulatot vetettek be a mentési munkálatok végrehajtására, jelenleg a törmelék eltávolítása zajlik.

A robbanásban a panelépület két lépcsőháza, illetve 25 lakása omlott össze, a balesetben 16-an sérültek meg, közülük öt embert súlyos állapotban kórházba szállítottak.

A helyi hatóságok gyásznappá nyilvánították augusztus 3-át a tragédia áldozatainak emlékére, és szükségállapotot hirdettek a város Dzserzsinszkij kerületében, ahol a katasztrófa történt.

A biztonsági követelményeknek nem megfelelő szolgáltatás, illetve munkavégzés gyanújával az ügyben büntetőeljárás indult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?