GYÚJTÓPONTBAN

Peredi edzőcsere
Pered. Párját ritkító, közel hároméves hazai veretlenségi sorozata szakadt meg vasárnap a peredi együttesnek, mely a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának 8. fordulójában a felsőkirályi csapattól szenvedett el 2:0-s vereséget. „Hazai pályán utoljára 2004.

Peredi edzőcsere

Pered. Párját ritkító, közel hároméves hazai veretlenségi sorozata szakadt meg vasárnap a peredi együttesnek, mely a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának 8. fordulójában a felsőkirályi csapattól szenvedett el 2:0-s vereséget. „Hazai pályán utoljára 2004. október 3-án, a Janíkovce ellen (1:3) maradtunk alul. Azt a mérkőzést edzőcsere követte, most sem lesz másként” – nyilatkozta határozottan Borsányi Gyula, a perediek polgármester-klubelnöke. „Kiábrándító játékunk valahol az edző, Czuczor József felelőssége is. Alig lövünk kapura, a hátvédsort is folyamatosan kombinálja. Lelkileg kell felrázni a fiúkat. Biztos vagyok benne, hogy a Negyeden is megfordult Kečkéš László tökéletes megoldás lesz a megüresedett szakvezetői posztra” – informálta lapunkat az edzőcsere okairól Borsányi Gyula, a 14. helyre visszacsúszott együttes első embere. (kb)

Idegenben jobban megy

Gömörhorka. Idénybeli második győzelmüket könyvelték el az újonc gömörhorkaiak a kelet-szlovákiai V. liga délnyugati csoportjának 6. fordulójában. Érdekesség, hogy mindkettő idegenben született. „Jól játszunk mi itthon is, de valami oknál fogva nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. A jó erőkből álló Košická N. Ves ellen már az első játékrészben megszereztük a vezetést, a második félidőben pedig bírói segédlettel sem találtak rajtunk fogást. Technikás csapatok ellen jobban megy a játék, a védekező együttesek ellen tanácstala-nok vagyunk Következő két bajnokinkat viszont hazai pályán játsszuk. Bízom benne, hogy megtörik a pechsorozat, s mind a hat pontot sikerül majd otthon tartani” – árulta el kívánságát Balázs Tibor, a gömörhorkaiak titkára. (kb)

Kommunikációs zűrzavar

Kisfalud/Mocsonok. Elmaradt a hét végén a Vieska–Poľnohosp. Močenok találkozó a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában. „Szombaton nősült kapusunk, Tóth Igor, aki a lagziba meghivta csapattársait is. Ezért a játéknap megváltoztatását kértük a szövetségnél. Az illetékesek a sorsolásban kijelölt vasárnap helyett szombat délutánra tűzték az új időpontot, Az ellenfelet hiába vártuk, így játék nélkül jutottunk a pont-okhoz” – ecsetelte a történteket Molnár Eduárd, a csallóköziek klubelnöke.” Sajnos, térségünkben rendszertelenül kézbesítik a szövetség közlönyét, amely az egyik napilap mellékleteként jelenik meg. Pénteken sem jutottunk hozzá, Internettel nem rendelkezem, így a szövetség honlapján sem szerezhettem tudomást a változásról. Szerettük volna későbbi időpontban lejátszani a meccset, kérésünket azonban a kisfaludiak elutasították – kesergett Gabriel Lenický, a mocsonokiak titkára. (áb)

Először botlott a szenci SFM

Verebély/Magyarbél. A II. liga nyugati csoportjának vasárnapi slágermérkőzésén az első helyezett magyarbéli székhelyű SFM, a mögöttük tanyázó verebélyiekhez látogatott. A rangadó után a két együttes helyet cserélt a tabellán, mivel a Zsitva-partiak 3:0 arányban legyőzték az eddig hibátlan magyarbélieket. „Nagyon csalóka az eredmény. Igaz, hogy csupán tudásunk felét nyújtottuk, de a játékvezető hathatós támogatása nélkül aligha született volna ilyen egyértelmű eredmény” – emlékezett vissza a történtekre Medgyes József, a SFM védelmének tartópillére. „Kitalált szabálytalanságok sorát fújta be ellenünk a bíró. Nem is volt meglepő, hogy szabadrúgásból kaptuk az első gólt. Röviddel ezután pedig jött egy nevetséges büntető” – avatott be a részletekbe a balhátvéd. (kb)

Bizakodnak a bolykiak

Bolyk. Pont nélkül, a sereghajtó posztján lehorgonyozva várják a bajnoki küzdelemsorozat eredményesebb folytatását a közép-szlovákiai V. liga D csoportjában második esztendeje közreműködő bolykiak. „Nyáron hat játékosunk távozott, ők külföldön vállaltak munkát. Az új szerzemények nem tudták őket megfelelően pótolni. Időközben lemondott edzőnk Ján Kamenský, akitől régi-új trénerünk, Matej Bálint vette vissza a karmesteri pálcát. Szerinte főleg játékosaink rossz erőnléte okozta idényeleji vergődésünket – értékelte a csapat eddigi teljesítményét Erdélyi Gábor, a bolykiak menedzsere. Ő azt is közreadta, hogy fiatal tehetségeik beépitésével igyekeznek növelni a versenyhelyzetet. „Vasárnap a tabellaszomszéd Mýtna legyő-zésével megszerezhetjük első idénybeli pontjainkat” – bizakodott a sportvezető. (ái)

Megszakadt a sorozat

Muzsla/Zsitvabesenyő. Elszenvedték első vereségüket (2:3) az érsekújvári területi bajnokság I. osztályában a listavezető zsitvabesenyőiek, akik Muzslán hagyták a pontokat, és lecsúsztak a 2. helyre. „A felsőház legjobb csapatával találkoztunk, a mezőnyben ők tűntek ki, hatékonyságban mi voltunk eredményesebbek” – értékelt a Mužla/Štúrovo B játékosa, Farkas Attila, aki szerint öt ziccer kínálkozott mindkét oldalon. Az elsőt ő értékesítette, s a harmadik gól előtt vele szemben szabálytalankodtak. „Jogos volt a 11-es. Nagy hibának tartom, hogy csak egy bíró volt, ami idegeskedést és helyenként keménységet szült” – tette hozzá a közel 40 éves focista. „Harag nélkül távoztunk, de az alacsony színvonalú bíráskodás ismét szemet szúrt – jegyezte meg Esek András zsitvabesenyői klubelnök. – Kicsit bántott, hogy megszakadt húsz mecs-csen át tartó veretlenségi sorozatunk, de megyünk tovább, saját játékunkkal akarunk érvényesülni.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?