GYÚJTÓPONTBAN

Miért sztrájkolt Ján Maslen?
Léva. Három nap alatt két mérkőzésen kellett helytállniuk az egykor szebb napokat megélt lévaiaknak a területi bajnokságban. Pénteken idegenben győzték le az alsópélieket (0:3), vasárnap délelőtt pedig Žemberovce csapatát hengerelték le (4:0) hazai környezetben.

Miért sztrájkolt Ján Maslen?

Léva. Három nap alatt két mérkőzésen kellett helytállniuk az egykor szebb napokat megélt lévaiaknak a területi bajnokságban. Pénteken idegenben győzték le az alsópélieket (0:3), vasárnap délelőtt pedig Žemberovce csapatát hengerelték le (4:0) hazai környezetben. A nézők furcsállották, hogy az egyik összecsapáson sem lépett pályára a csapat meghatározó egyénisége, a 47 esztendős Ján Maslen. Értesüléseink szerint a lévaiak legsikeresebb időszakának egyik kulcsszereplője néhány kérdésben nem tudott zöld ágra vergődni a klubvezetéssel. Szerettünk volna választ kapni arra is, hogy mi okozta a rutinos védő önkéntes kiválását, ám a lévaiak trénere, Gubík László nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyről. (áb)

Pinte és Őszi az álomcsapatban

Somorja. A III. liga somorjai újoncának idénybeli szereplésére felfigyeltek a riválisok edzői is, akik a hagyományos szavazásnál a csallóköziek két futballistáját is nevezték a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség úgynevezett álomcsapatéba. „A voksok összegzése után derült ki, hogy gólfelelősünkkel, Őszi Zoltánnal együtt ott leszünk a hét végén Šuranyban zajló ünnepélyes évedzárón. Ennek keretében zajlik a kerületi kupadöntő is, a Partizánske és a J. Bohunice együttesének előadásában” – nyilatkozta lapunknak Pinte Attila, a somorjai duó címeres mezben is megfordult illusztris tagja. Vajon nem tartja-e rangon alulinak, hogy néhány fokkal lejjebb került a ranglétrán? – Az elismerés, legyen az nemzetközi, országos, vagy regionális szinten, mindig jól esik egy sportolónak” – fogalmazott az egykori Fradi-kedvenc. (ái)

Matematika lenullázva

Tallós. Nem játszott szerepet a matematika a mintegy 1200, futballizgalmakra éhes nézőt csalogató Tomášikovo–Č. Brod (1:2) mátyusföldi csúcsrangadón. A két bajnokjelölt közül ugyanis az egykori DAC-kedvenc Ján Kapko vezérelte házigazdáknak a galántai területi bajnokságban az elsőségéért három góllal kellett volna legyőzniük az V. liga déli csoportjának gólkirályával, Gasparovics Lászlóval megerősödött vízkeletieket. A tallósi Tonkó korai bombagólja paradox módon, csak arra volt jó, hogy felébresszék az alvó oroszlánt. A 40. percben Gasparovics, félórányi tallósi reménykedést szertefoszlatva három védővel a nyakán is kiegyenlített. A vendégek csapatkapitánya, Kelecsényi egy perccel a félidei pihenő előtt a 16-os csücskéről mérnöki pontossággal talált a hosszú sarokba. Beigazolódott, hogy a Renczés Gábor irányította vízkeletieknek jobb csapata van, és inkább megérdemli az V. ligás tagságot, mint a tallósiak, akik joggal lehetnek büszkék ezüstérmükre. (détok)

Kitömték a nagyabonyiakat

Nagyabony/Jányok. A dunaszerdahelyi területi bajnokságban a vendég jányokiak kérésére szombaton került sor a nagyabonyiak elleni mérkőzésükre. „Le a kalappal a házigazdák előtt, akik beleegyezésüket adták a játéknap megváltoztatásába. Nálunk ugyanis búcsú zajlott vasárnap, ilyenkor ugyebár illik szeretteink körében ünnepelni – adta közre a változást kiváltó okot Zsigó Zoltán, a vendégek játékosedzője. Majd szinte elnézést kérve hozzáfűzte: – Remélem, most nem neheztelnek ránk a történtekért. Jóságukért gólokkal fizettünk. Mi, a felnőttek párharcán hatszor találtunk a kapujukba, az ifik meccsén azonban a mieink 21:1-re hengerelték le a nagyabonyiakat. Ami azt illeti, jóságukért jól elhúztuk a nótájukat.” (ái)

Nagysallói futballbojkott

Nagysalló/Ipolyság. Mindössze ötven perc is elég volt az ipolysági csapatnak a hat pont megszerzésére a hét végén a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában. Pénteken az aranyosmaróti FC Vion fakócsapata el sem utazott Ipolyságra. Vasárnap pedig a nagysallói vendégjátékuk mindössze ötven percig tartott. „Igaz, hogy csak tíz játékos alkotta foghíjas csapatot tudtam a pályára küldeni. Sajnos, közülük hárman nem voltak hajlandók szünet után folytatni a párharcot. Az illetékesek ugyanis nem készítették elő megfelelően a pályát, nem kaszálják és nem öntözik kellőképpen a játékteret. Védenceim testi épségüket féltve mondtak nemet a folytatásra. Hasonló feltételekkel nem találkoztam eddigi pályafutásom során. Sajnálom, hogy a több mint 300 nézőnek elrontottuk a délutánját” – kesergett Pavol Sakáč, a nagysallóiak edzője. (áb)

A hetényi ifik is segítettek

Hetény. Ritkán fordult elő a komáromi területi bajnokság I. osztályában, hogy az utolsó forduló dönt a bajnoki cím sorsáról. Most ez történt a hét végén a hetényiek otthonában, ahol a patiak vendégszerepeltek. A listavezető hazaiak számára csak a győzelem szavatolta a bajnoki cím megszerzését. A vendéglátók görcsösen, ám óriási elszántsággal futballoztak. A kétszáz szurkolóhoz ezúttal a hazai ifisták is csatlakoztak, akik az elsőtől az utolsó sípszóig dobolással, rigmusokkal harsányan buzdították az idősebb társakat. Közös igyekezetüket siker koronázta (3:1), kilenc év után a hetényiek felnőttcsapata is a kerületi bajnokságba került. Oda, ahol az utánpótlás korosztály képviselői jelenleg is szerepelnek. A legtöbb focirajongó hazafelé tartva azt hajtogatta, nehezebb elsőséget szerezni a területiben, mint majdan megőrizni az V. ligás tagságot. A hűséges drukkerek zöme kedvenceivel együtt ünnepelte meg (ki tudja meddig) a régóta várt bajnoki cím elhódítását. (mir)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?