Győzelem után vereség

Logano. Nem sikerült a főpróba a holnap kezdődő téli olimpiára: a szlovák jégkorong-válogatott előkészületi mérkőzésen (Salt Lake City közelében játszották) egygólos vereséget szenvedett attól a svájci együttestől, amelyet két nappal korábban simán, 4:1 arányban legyőzött.

Logano. Nem sikerült a főpróba a holnap kezdődő téli olimpiára: a szlovák jégkorong-válogatott előkészületi mérkőzésen (Salt Lake City közelében játszották) egygólos vereséget szenvedett attól a svájci együttestől, amelyet két nappal korábban simán, 4:1 arányban legyőzött. Ján Filc edző legénysége szerzett vezetést, ám az ellenfél csakhamar egyenlített, s a továbbiakban is sokkal veszélyesebben hokizott. A szlovák csapat a mérkőzés után utazott a téli olimpia színhelyére.

Harmadok 2:2, 1:0, 1:1. Gólütők: Rötheli (5.), Höhener (14.), Streit (28.), Fischer (45.), illetve Pardavý (4.), Rastislav Pavlikovský (19.), Tomík (49.); 2000 néző (telt ház). A találkozót az amerikai Schoech vezette. Kiállítások 11:10; gól emberelőnyből 2:1. A szlovák csapat a következő összeállításban játszott: Lašák–Majeský, Richard Pavlikovský, Milo, Lintner, Hecl, Čierny–Pucher, Rastislav Pavlikovský, Petrovický–Török, Šechný, Pardavý–Hurtaj, Kapuš, Tomík.

ERNEST BOKROŠ, a szlovák válogatott másodedzője: „Mindkét együttes nagy iramban hokizott, talán az döntött, hogy mi csak három sorral rendelkeztünk, az ellenfél pedig négy támadósort is bevetett. Szerintem a mérkőzés sorsa a második harmadban dőlt el, amikor a svájciak kihasználták emberelőnyös helyzetüket. Az utolsó előkészületi meccsen ugyan vereséget szenvedtünk, ám ennek ellenére elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, mert valamennyien teljes erőbedobással játszottak.”

u Žigmund Pálffy, a Los Angeles hokisa egy kanadai újságban bírálta az ötkarikás játékok hokitornájának lebonyolítását. Szerinte sokkal jobb lenne, ha a selejtezőket nyáron, a NHL szünetében bonyolítanák le. „Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a kvalifikációs meccseken igencsak csonka csapattal lépünk majd jégre... Remélem, azok akik az előcsatározások során játéklehetőséget kapnak, tudásuk legjavát nyújtják, és kiharcolják a továbbjutást!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?