Gregor: „Csak így tovább!”

Párját ritkító teljesítményt nyújt a Dukla Trenčín csapata a jégkorong Extraligában: az eddigi tizenegy mérkőzéséből tizet megnyert (kilencet zsinórban), egy találkozón pedig döntetlenezett. A lehetséges 33 pontból 31-et megszerzett s 12 pontos előnnyel listavezető. Dušan Gregor vezetőedző tehát elégedett lehet...

Párját ritkító teljesítményt nyújt a Dukla Trenčín csapata a jégkorong Extraligában: az eddigi tizenegy mérkőzéséből tizet megnyert (kilencet zsinórban), egy találkozón pedig döntetlenezett. A lehetséges 33 pontból 31-et megszerzett s 12 pontos előnnyel listavezető. Dušan Gregor vezetőedző tehát elégedett lehet...

Gondolta volna a bajnokság kezdete előtt, hogy a Dukla ilyen kirobbanó formában fog hokizni?

Reménykedtünk a jó szereplésben, hiszen az előkészületi mérkőzéseken is szemre tetszetős támadóhokit produkáltunk. Bevallom őszintén, számomra is kellemes meglepetés, hogy még mindig veretlenek vagyunk.

Mégis mi a titka ennek a szenzációs menetelésnek?

Semmi különöset nem csinálunk, csak hokizunk, minden idegszálunkkal a mérkőzésekre összpontosítunk. A játékosok eddig taktikailag – de más téren is – kifogástalan teljesítményt nyújtanak. Remélem, így lesz ez a továbbiakban is. Tisztában vagyunk azzal, hogy előbb-utóbb mi is vereséget szenvedünk, és lesz olyan időszak, amikor akadozik majd a gépezet. Elég egy-két váratlan sérülés s máris hullámvölgybe kerülhetünk. Még nagyon a bajnokság elején vagyunk, éppen ezért semmit sem jelent a tizenkét pontos előny. Ha a rájátszásban is ilyen formában lesz a csapat, akkor teljesíthetjük a kitűzött célt.

Sokan már most azt mondják: bajnok lesz a Dukla!

Nálunk senki sem beszél az első-ségről, ez viszont nem jelenti azt, ha úgy adódik, az együttes megelégszik a harmadik hellyel. Továbbra is a dobogó a cél. Módfelett elégedettek lennénk a harmadik hellyel. De még egyszer hangsúlyozom: nagyon-nagyon sok mérkő-zés van hátra.

Elégedett a lebonyolítási rendszerrel? Nem túl fárasztó az alapszakasz menetrendje?

Megmondom őszintén: nem is gondolkodtam ezen, mert a múltban voltak észrevételeik, javaslataik a csapatoknak, ám az illetékesek figyelmen kívül hagyták ezeket. Ha úgy vesszük, mindegyik gárda számára egyformák a feltételek.

Tehát egyesek szerint emelkedett a bajnokság színvonala. Mi erről a véleménye Dušan Gregornak?

Egyetértek ezzel, sokkal nívósabb az Extraliga, mint a korábbi években volt. Csak így tovább!

Mit jelentett a trencsénieknek Marián Gáborík?

Sokat, nagyon sokat, remekül irányított, sok gólt ütött, s a védekezésből is kivette a részét. Igazi játékmester volt.

Biztosan nehéz szívvel vettek tőle búcsút.

Nagyon megkedvelték őt a játékostársak, valamennyien sajnálják, hogy vissza kellett utaznia a tengerentúlra. Jól tudtuk, hogy csak október elejéig játszik a Duklában. Szurkolok neki, hogy rendeződjenek a dolgai és mielőbb aláírhassa az NHL-es szerződést.

Közvetlenül elutazása előtt az egyik kereskedelmi tévében Gáborík azt nyilatkozta, meggyő-ződése, hogy bajnok lesz a Trenčín.

Hm, bárcsak igaza lenne!

Állítólag Gáborík azt is megjósolta, hogy világbajnok lesz a szlovák válogatott.

Akkor, ezek szerint...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?