Gólkirályjelölt átlövő

A húszéves Szabó Péter öt esztendeje igazolt Dunaszerdahelyről az NB I-ben szereplő győri kézilabdacsapathoz. A tehetséges átlövő a magyar bajnokságban is igazolja az elvárásokat, futószalagon ontja a gólokat. Oroszlánrészt vállalt abban, hogy a szlovák junior válogatott áprilisban csoportelsőként jutott ki az augusztusi vb-re.

Miként került a Csallóközből a Rába-parti csapathoz?

Pályafutásom kezdetétől Dunaszerdahelyen játszottam, először a serdülőknél, majd az ifjúsági együttesben szerepeltem. Tettem a dolgom, zsinórban termeltem a találatokat. Kilencvennyolc nyarán a klub komoly anyagi gondokkal küszködött, ezért úgy döntöttem, máshol folytatom. Kálmán Miklós edző közbenjárásával próbajátékra utaztam Győrbe, jól sikerült a tesztelés, mert már másnap leigazoltak.

Könnyű volt a beilleszkedés vagy akadtak problémák?

Minden simán ment. Azonnal bizalmat kaptam, eleinte persze az ifik között jutottam szóhoz, ám rövidesen bemutatkozhattam a magyar élvonalban, nem egész 17 esztendősen szereztem első NB I-es gólomat. Azóta általában csak sérülés miatt hiányoztam a kezdő-csapatból.

Remekül szerepel az idei bajnokságban, két fordulóval a befejezés előtt a mesterlövészek listáján a harmadik helyen áll.

Nagyon szép lenne megszerezni a gólkirályi címet. Eddig 197 alkalommal voltam eredményes, a kubai Savón (Pestlőrinc) néggyel, a román Moldovan (Békés) pedig hárommal lőtt többet.

Júniusban lejár a szerződése, hol folytatja?

Nem tagadom, több magyar élcsapat is megkeresett, ezen kívül Spanyolországból és Ausztriából is kaptam ajánlatot. Mégis úgy döntöttem, Győrben maradok, a napokban újabb egyéves megállapodást írtam alá. Lehet, hogy máshol anyagilag lényegesen jobban járnék, ám még fiatal vagyok, s játszani akarok, nem pedig a cserepadot koptatni...

A szlovák junior válogatottban is ontja a gólokat, nagy szerepe van abban, hogy a csapat kijutott a vb-re. Milyen helyezéssel lenne elégedett?

A korábban Győrött tevékenykedő Michal Baran edző ajánlott Heister Zoltán szakvezető figyelmébe. Jó képességű csapatot alkotunk, ezt bizonyítja, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon hatodikként zártunk. A világbajnokságon még erősebb lesz a mezőny, persze, nagyon sok függ majd a május végi sorsolástól. Mindenképpen sikernek könyvelném el, ha az első nyolc között végeznénk. Egyébként tizennégy esztendősen öltöttem először magamra a címeres mezt, megvallom őszintén, akkoriban úgy éreztem, hogy minket, magyar nemzetiségűeket nem nagyon kedvelnek a társak. Szerencsére, azóta már teljesen más a helyzet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?