Gerardo Martino lett az új argentin szövetségi kapitány

MTI-JELENTÉSBuenos Aires.

MTI-JELENTÉS

Buenos Aires. Az FC Barcelonától az elmúlt idény végén menesztett Gerardo Martino lett a sikeredzőnek tartott Alejandro Sabella utóda az argentin labdarúgó-válogatott élén – jelentette be az Argentin Labdarúgó-szövetség.

Sabella, az 59 esztendős egykori argentin válogatott labdarúgó 2011 óta töltötte be a szakvezetői tisztet a nemzeti csapat élén, de már a július 13-i Németország elleni világbajnoki döntő előtt bejelentette, hogy az eredménytől függetlenül távozik posztjáról. A döntőben egyébként az argentin válogatott nagy küzdelemben kapott ki Németországtól, a németek győztes gólját a 113. percben Götze lőtte.

Az utód, Gerardo Martino a Barcelona trénere volt a 2013/14-es idényben. A stafétabotot a Bayern Münchenhez távozott Pep Guardiolától vette át, ugyanakkor irányításával a kiváló spanyol együttes meglehetősen sikertelen évet zárt. A Bajnokok Ligájában a negyeddöntőben búcsúzott, a spanyol Király Kupában a fináléban maradt alul az ősi rivális Real Madriddal szemben, a Primera Divisiónban pedig a második helyen végzett az Atlético Madrid mögött. Martino egyébként a 2010-es vb-n Paraguayt irányította.

Az új szövetségi kapitányra hamarosan nagy megmérettetés vár. Szeptember 3-án Düsseldorfban rendezik a világbajnoki döntő nem hivatalos visszavágóját. A németek elleni barátságos találkozó Martino első tesztje lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?