Fořt: „Jobb, hogy a DAC ellen voltunk pechesek”

ÚJ SZÓ-ELŐZETESA pozsonyi Slovan ma este (20.15) a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a bolgár Ludogorec Razgrad ellen kezdi meg szereplését a nemzetközi kupaporondon.

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A pozsonyi Slovan ma este (20.15) a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a bolgár Ludogorec Razgrad ellen kezdi meg szereplését a nemzetközi kupaporondon. Az égszínkékek mindenképpen tovább akarnak eljutni, mint tavaly, amikor az Európa Liga-selejtező második körében a Videoton megálljt parancsolt nekik.

„Az elmúlt évhez hasonlóan ismét a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk, de bízom benne, ezúttal sikeresen vesszük az első akadályt” – hangsúlyozta Petr Kašpar, a Slovan klubigazgatója.

Nem úgy sikerült a pozsonyiak bajnoki főpróbája, ahogyan szerették volna, az újonc DAC 1:1-es döntetlent ért el a pasienkyi stadionban. A hazaiak sok helyzetet elpuskáztak, ezt a luxust a Ludogorec Razgrad ellen nem engedhetik meg maguknak. „Talán jobb is, hogy a dunaszerdahelyiek ellen voltunk pechesek, nem pedig a bolgár bajnokkal vívott meccsen. Mert ilyen sok helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. Bízom benne, hogy a Razgrad ellen eredményesek leszünk” – szögezte le Pavel Fořt, a fővárosiak újonnan igazolt cseh csatára.

„A lehető legtovább akarunk eljutni a legrangosabb kupasorozatban, de már a nyitány is rendkívül nehéznek ígérkezik. Ugyanis az erős kerettel rendelkező bolgárok kellemetlen stílusban futballoznak, minden labdáért megküzdenek, és odateszik magukat a párharcokba – nyilatkozta Matúš Putnocký kapus a Slovan honlapjának. – Pozitívan kell gondolkoznunk, és ki kell használnunk a helyzeteket. Ha az elején sikerülne gólt lőnünk, az sokat segítene. Jó lenne kétgólos előnnyel utazni a visszavágóra.”

Bulgáriában még nem kezdődött el a bajnokság, a Ludogorec a múlt szerdai Szuperkupa-találkozón 1:1-et játszott a Beroe Sztara Zagorával, ám tizenegyesrúgásokkal alulmaradt riválisával szemben. A Razgrad tavaly a BL-selejtező második körében esett ki, most szeretnének továbblépni.

A mérkőzést az angol An-

thony Taylor vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti. (SITA, sz.z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?