Fordítottak a gömöriek a Lokomotíva ellen

<p>Hiába vezetett már a 3. percben a kassai Lokomotíva, a rimaszombatiak fordítani tudtak, így 2:1-re megnyerték a II. labdarúgóliga keleti alsóházának rangadóját.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A rimaszombati kezdőcsapatból sérülés miatt hiányzott a jobbhátvéd Slovák és a szélső Lupták. Előbbi helyén a pozsonyi Slovan B csapatából érkezett Bajza kapott helyet, s nem túl jól mutatkozott be: a 3. percben Konkoľlal szemben csak tolatott, tolatott, a vendégek támadója pedig – némi szerencsével – a meglepett Glintics mellett a hálóba gurított – 0:1.

„A gyors gól megzavart minket, kellett néhány perc, hogy összeszedjük magunkat” – ismerte el már a lefújás után Geri Gergely, a rimaszombatiak vezetőedzője.

Amikor azonban elmúlt a gól okozta kezdeti sokk, a rimaszombatiak kezdték diktálni a tempót, és ennek már a 15. percben meg is lett az eredménye: az univerzális Čertík (tavasszal játszott már védekező és támadó középpályásként is, ezúttal pedig középcsatár volt) tette ki a labdát a szélre Kolorédynek, aki jól elvitte, középre adott, Poremba átlépett a labdán, Čertík pedig érkezett, és bebombázta – 1:1.

A vendégek is próbálkoztak, főleg úgy, hogy látták, Glintics nem túl magabiztos a kifutásoknál (főleg az első félidőben, amikor nappal szemben védett, többször is csúnyán aláfutott a labdának).

Bajza a 24. percben megmutatta, hogy támadásban nem olyan gyámoltalan, mint védekezésben, nagyon jól húzta meg a labdát a jobb szélen, jól is adta be, de Kolorédy a kapu fölé vágta a ziccert. „Ez meccslabda volt!” – szisszentek fel a drukkerek a lelátón, de nem lett igazuk. A meccslabda ugyanis ezután jött, s azt értékesítették a rimaszombatiak.

Vargic csapott be egy védőt a bal szélen, beadására pedig jól érkezett Petrán, és kíméletlenül a hálóba lőtt – 2:1. A 33 éves védőnek (ezen a héten tölti be a 34-et) ez volt az első gólja a rimaszombatiak színeiben, cigánykerékkel és szaltóval ünnepelt.

A rimaszombatiak tetszetősen játszottak, sok támadást vezettek a széleken. „Végre kezdett úgy kinézni a játék, ahogy azt elképzelem. Örülök neki, hogy sok helyzetünk volt, de annak nem, hogy nagyon sokat ki is hagytunk” – mondta Geri Gergely. Nem véletlenül fogalmazott így: a második félidőben a Lokomotíva birtokolta többet a labdát, de ezzel megnyílt a tér a rimaszombati ellentámadások előtt, viszont a ziccerek kimaradtak.

A legnagyobb lehetősége a 79. percben Porembának volt, akinek Čertík csinálta meg a helyzetet, de a rimaszombatiak hatosa a kapusba rúgta a labdát. A másik oldalon Glinticsnek is volt dolga, de a végére már nagyon belelendült, látványos vetődésekkel öklözte ki a vendégek lövéseit.

A rimaszombatiak győzelmükkel megerősítették pozíciójukat az alsóház első helyén, a mögöttük álló Lokomotíva négy ponttal van lemaradva, úgy, hogy a gömöriek egy meccsel kevesebbet játszottak.

A tőketerebesiek elleni, a pálya alkalmatlansága miatt elhalasztott mérkőzést szerdán 16 órakor pótolják, majd a rimaszombatiak szombaton ismét hazai pályán szerepelnek, mivel felcserélték az alsókubiniakkal a pályaválasztói jogot. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?