FOCIVILÁG

Sevcsenkóé az Aranylabda?
Milánó. A La Gazzetta dello Sport, a legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap értesülése szerint Andrij Sevcsenko, a Milan ukrán centere kapja idén az Aranylabdát.

Sevcsenkóé az Aranylabda?

Milánó. A La Gazzetta dello Sport, a legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap értesülése szerint Andrij Sevcsenko, a Milan ukrán centere kapja idén az Aranylabdát. A France Football által az idény legjobb, Európában szereplő labdarúgójának járó elismerést 52 európai sportújságíró szavazatai alapján ítélik oda. Tavaly a cseh Pavel Nedved, a Juventus középpályása volt a jutalmazott. „Nem is merek rágondolni, egyelőre attól tartok, hogy az egész csak egy álom” – nyilatkozta Sevcsenko, amikor közölték vele a kiszivárgott hírt. „Ha mégis igaz lenne, akkor Ukrajna népének ajánlom az Aranylabdát. Az ukrán emberekért futballozom, és azt szeretném, ha az egész országnak örömet tudnék szerezni ezzel a sikerrel. Mert Ukrajna most nehéz órákat él át, minden gondolatom hazámmal van ezekben a napokban.” A La Gazzetta szerint Sevcsenko – azon túl, hogy 2003–2004-ben olasz bajnoki címet szerzett a Milannal – remekelt Ukrajna válogatottjában a 2006-os világbajnokság selejtezőin. Ha igaz a hír, Sevcsenko lesz a harmadik ukrán aranylabdás Oleg Blohin (1975) és Igor Belanov (1986) után, habár a két előbbi Dinamo Kijev-futballista még szovjet állampolgárként érdemelte ki a dicsőséget. (o)

Diuf nem fér a bőrébe

Bolton. Félhavi fizetésének megfelelő pénzbüntetéssel sújtotta az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő Bolton Wanderers csatárát, El-Hadji Dioufot. A szenegáli válogatott játékos szombaton leköpte Arjan de Zeeuwöt, a Portsmouth védőjét a két együttes bajnoki meccsén. Dioufot a Liverpool adta kölcsön a Wanderersnek. A Bolton hivatalos weboldalán található közleményben az olvasható: „A klub nem tűri az ilyen viselkedést, és nincs más választása, mint hogy a legkeményebb büntetést alkalmazza.” A 23 esztendős Diouf azóta már bocsánatot kért a történtekért, de nem ez az első botránya az utóbbi időben. Az előző idényben Glasgow-ban a bíróság 5000 font büntetés megfizetésére kötelezte, mert leköpte a helyi Celtic egyik szurkolóját. Az előző hónapban a szenegáli válogatottból zárták ki hat hónapra, mert egy éjszakai bárban szórakozott zajosan. (ns)

FC St. Pauli: eladó a 11-es pont

Hamburg. Új bevételi forrás után nézett a szebb napokat megélt, jelenleg azonban rossz anyagi helyzete miatt csupán harmadosztályú FC St. Pauli labdarúgócsapata. A német klub vezetői azzal a szokatlan ötlettel álltak elő, hogy az interneten áruba bocsátják stadionjuk egyik 11-es pontját. A legtöbbet ígérő szurkoló a szezon végén egy darab gyepszőnyeggel és földdel együtt megkapja a licitálás tárgyát. A határidő hétfőn jár le, a legmagasabb ajánlat mostanáig 1990 euró (körülbelül 500 ezer forint) volt. (mti)

Idegenben sem virgonckodhatnak

Bern. A jövőben a vendégklub is felelősségre vonható a mérkőzéseken történt szurkolói rendbontásokért a svájci labdarúgó-bajnokságban. A közelmúltban megváltoztatott törvény visszaállítására az ország 28 profi egyesülete közül 26 szavazott igennel, csupán a Winterthur és a Ferencvárossal azonos UEFA- kupa-csoportban szereplő FC Basel volt ellenvéleményen. A liga által előterjesztett javaslatot – amely januártól lép életbe – a szövetség illetékes bizottsága is jóváhagyta. (mti)

Shearer mint tombolafelelős

Newcastle. Egy, a rákos betegségben szenvedők számára létrehozott alapítvány megsegítésére igyekeztek a Newcastle United labdarúgói. A jótékonysági esten Olivier Bernard, Kieron Dyer, Robbie Elliott, Steve Harper, Aaron Hughes, Laurent Robert és Shay Given beállt a divatbemutatón szereplő topmodellek közé, Alan Shearer pedig a tombolahúzást vezényelte. Az est fénypontja egy árverés volt, amelyen Given, az ír kapus, zenész barátai együttműködésének köszönhetően számos ereklyét ajánlott fel. A legdrágább tárgy Bono révén került az aukcióra, a U2 zenekar tagjai által aláírt akusztikus gitárt Patrick Kluivert vette meg 28 ezer fontért, azaz mintegy tízmillió forintért. (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?