Ferjancsik bronzérmes

Havanna. Bronzérmet szerzett a magyar kardozó Ferjancsik Domonkos a havannai vívó-világbajnokságon, miután a döntőbe jutásért rendezett asszóban 15:14-re kikapott az ukrán Lukasenkótól.

Havanna. Bronzérmet szerzett a magyar kardozó Ferjancsik Domonkos a havannai vívó-világbajnokságon, miután a döntőbe jutásért rendezett asszóban 15:14-re kikapott az ukrán Lukasenkótól.

Ferjancsik a versenynap során rendkívül magabiztosan vívott, ezért hatott némileg meglepetésként, hogy a négyes döntő első összecsapásában valahogy nem találta a ritmust. Ezzel együtt volt esélye a győzelemre és a fináléba kerülésre – a mérkőzés során sokáig vezetett –, végül azonban mégsem ő örülhetett.

– Úgy érzem, egyértelműen azon múlt a továbbjutás, hogy gyakorlatilag nem volt időm a bemelegítésre. Márpedig nekem az asszók előtt szükségem van a ráhangolódásra – nyilatkozta Ferjancsik. – Negyed órával a kezdés előtt hoztak minket ide a csarnokba, s közölték, hogy ha összeszedtük magunkat, már kezdünk is. Ezek után teljesen ólmosak voltak a lábaim, egyszerűen nem éreztem a ritmust. Dühös vagyok, mert a mai produkcióm alapján előrébb is végezhettem volna. Nemcsik Zsolt 9, Lengyel Balázs 10. Fodor Kende 26. lett.

Az elődöntőben: Lukasenko–Ferjancsik 15:14, Covaliu (román)–Montano (olasz) 15:13; a fináléban: Lukasenko–Covaliu 15:11.

A női párbajtőrben is ukrán siker születet: Natalja Conrad az egész nap során remekül mozgott a páston, nagyon jó ütemben és pontosan támadott, így megérdemelten végzett az élen. Az előcsatározások során többek között Minczát győzte le 15:10-re. A vártnál gyengébben szerepeltek a magyarok Mincza Ildikó a 12., Tóth Hajnalka a 15., Nagy Tímea a 36 helyen végzett.

Az elődöntőben: Conrad (ukrán)–Li (kínai) 15:13, Nisima (francia)–Cascioli (olasz) 15:11; a fináléban: Conrad–Nisima 10:9.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?