Elvett adogatások

Luxemburgban rendezték az egyéni asztalitenisz olimpiai selejtezőt, melyen Ódor Éva az utolsó játéknapig versenyben volt, ám fura körülmények közepette nem sikerült kiharcolnia az ötkarikás részvételt. Vajon miért? Erről faggattuk a komáromi sportolót.

Ódor Éva csalódottam tért haza LuxemburgbólM. Nagy László felvételeMinden olyan ígéretesen indult, az első akadályon minden különösebb gond nélkül túljutott

Jól felkészültem a sorozatra, bíztam a továbbjutásban, annál is inkább, mert a rajt felettébb sikeres volt: a csoportküzdelmek során mindhárom ellenfelemet legyőztem.

A folytatásban aztán nem várt dolgok történtek...

Zsinórban vették el az adogatásaimat, ami azért is nagy meglepetés, mert a múltban ilyen egyszer sem fordult elő. Még a korosztályos versenyeken sem! A luxemburgi és a litván bíró a szó legszorosabb értelmében megveretett. A kvalifikáció második részében mérkőzésenként négyszer-ötször is az ellenfél kapta a pontot az adogatásom után. Ez aztán nagyon elbizonytalanított. Ideges lettem, sokat hibáztam, amit az ellenfél kihasznált.

Ennek ellenére a zárómérkőzésen karnyújtásnyira volt a győzelemtől, hiszen 3:1-re vezetett. Mi történt?

Ez előtt a találkozó előtt azt mondogattam magamban, nem szabad foglalkoznom a korábbi, téves ítéletekkel. Már-már úgy tűnt, megtörik a jég, engednek játszani a bírók, de a sorsdöntő meccs hajrájában ismét sorozatban kaptam a büntetőpontokat, pedig ugyanúgy adogattam, mint az első négy szettben. A végére teljesen kikészültem. Csak tudnám, hogy miért kerültem a bíróknál feketelistára?!

Nem lehetett volna megóvni ezeket az ominózus mérkőzéseket?

Szóltam én többször is a vezetőbírónak, aki oda is jött az asztalhoz, s mindig azt mondta, hogy az adogatás szabályosságának az elbírálása a játékvezető dolga. Ez ellen pedig nincs fellebbezés. Az edzők és a játékostársak is látták, minden egyes elvett adogatásom szabályos volt. Mégsem tehettem semmit. Azt sem értem, hogy kétszer egymásután mindig ugyanazok bíráskodtak. Mindent összevetve, nagyon csalódott vagyok, de nem adom fel. Ha lehet, még jobban felkészülök a májusi, ausztriai pótselejtezőre, ahol szeretném, kiharcolni az olimpiai részvételt.

Többet gyakorolja majd az adogatásokat?

Nem! Remélem, a „luxemburgi” bírók nem lesznek ott az osztrák fővárosban...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?