„Elsők akarunk lenni!”

Bangkok. A thaiföldi fővárosban ma játsszák a 35. Király-kupa nemzetközi labdarúgótorna fináléját és helyosztóját. A harmadik helyért a magyar és az észt ligaválogatott mér-kőzik (11.00), az ezt követő döntőben pedig a házigazdák együttese és a szlovák ligaválogatott küzd a trófeáért (13.30).

Marián Čišovský (balra) és Vincze Ottó csatázik a labdáért a bangkoki Király-kupa nyitónapjánTASR/EPA-felvételDušan Galis vezetőedző legénysége, amely kedden Porázik góljával 1:0 arányban legyőzte a magyar gárdát, tegnap délelőtt könnyebb átmozgató tréningen vett részt, majd úszás és pihenés következett, délután pedig városnézés. Párját ritkító élményben volt részük a futballistáknak, hiszen többször is láttak szabadon ballagó elefántot.

„Megtekintettük a Thaiföld– Észtország találkozót, kíváncsiak voltunk mindkét csapatra, hiszen a csütörtöki döntőben a házigazdákkal mérkőzünk, a tavaszi első világbajnoki selejtezőn pedig az észtekkel. A thaiföldiek végig fölényben játszottak, a jobbnál jobb helyzeteket azonban elpuskázták, végül ők nyerték a büntetőpárbajt. Gyorsan, technikásan futballoztak, nem lesz könnyű dolgunk. Természetesen elsők akarunk lenni, s ezért mindent megteszünk. A fináléban azok is pályára lépnek, akik a magyarok ellen nem játszottak” – nyilatkozta az egyik kereskedelmi rádióban Dušan Galis vezetőedző.

A magyar labdarúgó-válogatott idei 15. mérkőzését játssza ma Észtország ellen. Lothar Matthäus szövetségi kapitány együttese 2004-ben hét-hét győzelmet és vereséget könyvelhetett el eddig, a gólarány 20:23. Az észt labdarúgó-válogatott idei mérlege: négy-négy győzelem és döntetlen mellett hét vereség. A két együttes másodszor találkozik egymással. Az eddigi egyetlen randevúra tavaly november 19-én az Üllői úton került sor, s magyar szempontból igen balul sikerült: az előző szakvezető, Gellei Imre utolsó mér-kőzésén 1:0-ás vereséget szenvedett a piros-fehér-zöld gárda.

A német tréner hangsúlyozta, hogy számít az újoncokra, ám az, hogy hosszú távon is együtt kíván-e dolgozni ezekkel a játékosokkal, csak rajtuk múlik: „Biztos, hogy még több új játékosnak lehetőséget adok, hogy éles helyzetben láthassam, mire képesek. A tavaszi vb-selejtezők tükrében Vincze produkciójára kíváncsi vagyok, hiszen az eltiltott Gera, a sérüléséből felépülő Lisztes és Böőr posztján ő az egyik legképzettebb játékos.” (mti, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?