Első ligában a diákok

<p>Somorja. Tovább emelkedik a somorjai labdarúgás színvonala. Bizonyítja ezt az újabb mérföldkő elérése is. Az STK fennállásának 101. évét a klub diákcsapatai a legfelsőbb osztályban kezdik.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Történelmi siker ez a csallóközi város klubjában. Korábban ugyanis nem volt Somorjának első ligás focicsapata. ,,Fontos tény, hogy nyáron beépült a Duna Menti Labdarúgó Akadémiába a pozsonyi Labdarúgó Akadémia. Így jelenleg az ifjúsági bázisunkban 250 fiatal labdarúgó található – árulta el Peter Bláha, a somorjai STK klubelnöke. – Összevont akadémiánk célja, hogy napi szinten magas színvonalú edzést biztosítson fiatal focistáinknak. Ezért három edzőközpontot hoztunk létre: Somorján, Pozsonypüspökin és Jókán. Koordinált felkészülés lesz, négy mikrobusz segíti munkánkat. Azt szeretnénk elérni, hogy Somorja legyen a környék fiatal labdarúgóinak központja.”

Az első ligás somorjai diákcsapatok vasárnap kezdik meg a szereplésüket a legfelső osztályban. Az U13-as és az U12-es csapat Dunaszerdahelyen a DAC vendége lesz. E hétvégén még nem játszik az U15-ös és az U14-es együttes, mert meccsüket elhalasztották. Ebben a korosztályban augusztus 20-án Szencen mutatkozik be az STK. ,,Nagyon várjuk a meccseket. Új kihívással állunk szemben, új tapasztalatokat szerzünk a legfelső osztályban. Reméljük, ezeket a játékosok pár év múlva a somorjai felnőttcsapatban fogják kamatoztatni” – tette hozzá a klubelnök. (dut)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?