Golovin Vlagyimir: gépiesen játszottunk

Golovin Vlagyimir: gépiesen játszottunk

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának értékelése szerint nem úgy alakult a hollandok elleni csoportmérkőzés, ahogyan tervezték, és bár mindkét oldalon sok hiba akadt, az ellenfél rutinosabb volt.

„Valahogy nagyon gépiesen játszottunk, védekezésben elmaradtak ütközések, támadásban inkább egymástól vártuk a csodát az első félidőben” – értékelte a 30–26-ra elveszített mérkőzésen látottakat. Hozzátette, a második félidőben kicsit jobb lett a védekezés, illetve a kapuban Böde–Bíró Blanka „nagyon sokat segített” abban, hogy a mérkőzés nyílt maradjon.

„Amikor pedig ott volt a lehetőség és zárkóztunk, akkor belehibáztunk” – mondta.

Emlékeztetett rá, hogy az ellenfél is sokat hibázott, de szerinte összességében kicsit rutinosabban oldotta meg a feladatot.

„Úgy néz ki, ha nincs meglepetés, a svéd válogatottal fogunk találkozni. Nemrég játszottunk velük, de ez teljesen más mérkőzés lesz, mint ami volt akkor” – tekintett előre a negyeddöntőre, és egyben utalt az áprilisi, debreceni olimpiai selejtezőre, amelyen a magyar csapat 28–25-re nyert.

„Az volt a célunk, hogy győzzünk, de látszott mindkét csapaton, hogy ez már a sokadik meccs – kezdte értékelését az MTI-nek az öt gólt szerző Győri–Lukács Viktória. – Nem így terveztük, de hozzáteszem, hogy nem vagyunk annyira szomorúak, mint amennyire most én kinézek. Fáj, hogy kikaptunk, de nagyon örülünk annak, hogy továbbjutunk. Úgy gondolom, a keresztágon nagyon nehéz ellenfelünk lesz.”

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC jobbszélsője kiemelte, nagyon örül annak, hogy a 17 fős keretből már mindenki pályára léphetett, „mindenki kapott egy kis lehetőséget, és megérezhette, milyen is olimpián játszani”.

Úgy vélekedett, hogy bármelyik skandináv csapat lesz majd a következő ellenfelük, az nagyon erős lesz, de a céljuk az volt, hogy az aranyérem megszerzésére esélyes norvégokat elkerüljék.

„Remélem, hogy tudunk egy csodát művelni és boldogan fogunk majd lejönni arról a pályáról” – tette hozzá.

A francia Metz HB irányítójában, Vámos Petrában maradt hiányérzet a hollandok elleni mérkőzéssel kapcsolatban.

„Jó lett volna, ha meg tudjuk nyerni ezt a meccset és lépünk egy hatalmasat előre. Most nem sikerült. Valószínűleg a papírforma alapján is erősebb most ez a holland válogatott, de azt érzem, hogy ma kicsit a tudásunk alatt játszottunk, a kulcsmomentumokban nem tudtunk váltani. Ennek ellenére azért jó mérkőzést játszottunk, nagyon sok pozitívum volt, de azért látni kell, hogy olykor-olykor akadnak még hibák a gépezetben.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?