Először volt kezdő, és győztes gólt lőtt

Először lépett pályára kezdőként a Bundesligában Bénes László, és rögtön győztes gólt szerzett.

Először lépett pályára kezdőként a Bundesligában Bénes László, és rögtön győztes gólt szerzett. A Mönchengladbach doborgazi származású középpályása a Hertha ellen talált be.

„Ritkán szerzek gólt, de úgy tűnik, most csak fontos gólokat lövök” – mondta lapunknak a 19 éves futballista, aki a múlt héten a szlovák U20-as és U21-es válogatott színeiben is gólt rúgott a szerbeknek. Az U20-as válogatott 2:0-ra, az U21-es 2:1-re győzött Bénes találatainak is köszönhetően.

„Biztosan ezek a meccsek is segítettek abban, hogy most kezdő voltam, de szerintem az is közrejátszott, hogy két belső középpályásunk is hiányzott. Christoph Kramer a szezon végéig kidőlt, Tobias Strobl pedig el volt tiltva. A következő fordulóban, a Köln ellen már játszhat, úgyhogy nem tudom, kezdő leszek-e ismét” – nyilatkozta lapunknak a mindig két lábbal a földön álló fiatal futballista.

Bénes a Hertha ellen Mahmoud Dahoud oldalán kapott helyet védekező középpályásként, és a 16. percben jött el a nagy pillanata. „Lars Stindltől kaptam a labdát, az első megérzésem az volt, hogy továbbpasszolom Oscar Wendtnek, de láttam, hogy a védő azt valószínűleg elérte volna, így inkább kapura lőttem” – írta le a gólját Bénes.

Önkritikusan azt is hozzátette, hogy az első félidőben védekezésben néhányszor nem értették meg egymást Dahouddal, ebből fakadt egy-két hiba, de a második játékrészben már a védekezésben és támadásban nyújtott teljesítményével is elégedett volt.

„Próbáltam úgy játszani, ahogy annak idején Zsolnán vagy a válogatottban, magabiztosnak lenni, párharcokat nyerni. De az, hogy most gólt lőttem, nem azt jelenti, hogy már nincs miben fejlődnöm” – hangsúlyozta Bénes.

A Bundesligában másodszor lépett pályára, a 25. fordulóban a Bayern ellen csereként debütált. Ezt megelőzően a B csapatban 13 negyedosztályú mérkőzésen szerepelt, egy gólt rúgott és négy gólpassza volt.

Bár több mint kilenc hónapot kellett várnia a Bundesliga-bemutatkozásra, nem volt türelmetlen, keményen dolgozott a lehetőségért. Mönchengladbachba igazolásakor a klub egykori szlovák válogatott játékosa, Igor Demo segítette a beilleszkedésben. Az egykori középpályás most nem győzte dicsérni a doborgazi származású játékost: „Laci sokkal jobb, mint én voltam az ő korában. Nagyszerű bal lába van. A Hertha ellen megmutatta, hogy bátornak kell lenni. Nem ijedt meg a helyzettől, kapura lőtt, és bejött. Biztos vagyok benne, hogy egyszer túl fog szárnyalni engem” – nyilatkozta a SITA hírügynökségnek Demo, aki a Bundesligában 15, a második vonalban 13 találatot ért el a Borussia színeiben.

A 19 éves futballistát Dieter Hecking vezetőedző is dicsérte. „Lászi briliáns teljesítményt nyújtott, amit az első Bundesliga-góljával koronázott meg” – idézte a szakembert a klub hivatalos honlapja.

A Mönchengladbach kapusa, Yann Sommer sem fukarkodott a dicsérettel: „László a fiatal kora ellenére már megmutatta, milyen jó játékos. Nagy önbizalommal és tartással játszik, ezt nap mint nap látjuk az edzéseken. Sokáig várt, hogy a kezdőbe kerülhessen, de megragadta az esélyt, és döntő gólt szerzett.”

A Mönchengladbach 1:0-s győzelmének köszönhetően továbbra is kilencedik a táblázaton, de már csak négy pont a lemaradása a hatodik helyezett Herthától.

Bénes a mérkőzés után már nem találkozott Dárdai Pállal, a berliniek vezetőedzőjével, a Herthában futballozó Peter Pekaríkkal azonban a kezdőrúgás és a lefújás után is beszélt. „Nagyon rendes srác, a meccs előtt sok sikert kívánt, utána pedig gratulált a gólomhoz. Igazi profi, természetesen bántotta, hogy pont ellenük rúgtam gólt, de örült annak, hogy egy szlovák korosztályos válogatott gólt szerzett” – mesélte lapunknak Bénes, aki mezt is cserélt Pekaríkkal.

A Mönchengladbach a következő fordulóban, szombaton Kölnben lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?