Először nyert a DAC a nyári felkészülés során

<p>A DAC futballcsapata harmadik felkészülési meccsén 3:0-ra legyőzte a lengyel második vonalban szereplő Podbeskidzie Bielsko-Bialát.</p>

A sárga-kékek két vereség után (Salzburg 1:5, Austria Wien 0:4) javítottak, ez volt az első győzelmük a felkészüléssorán. Jól kezdték az első hazai edző- meccsüket a dunaszerdahelyiek (a DAC Akadémián rendezték a találkozót), s a 8. percben formás támadás végén a 18 éves horvát Marko Divkovic a hálóba fejelt. Röviddel később Pačinda növelte az előnyt. A szünet után mindkét oldalon több csere történt, de végig a DAC futballozott fölényben, és negyedórával a befejezés előtt a tartalékként beállt Moďoroši állította be a 3:0-s végeredményt. Ján Kocian, a vendégek edzője többet várt a csapatától. Az 59 éves szakember egyébként játékosként részt vett az 1990-es világbajnokságon, 2006 és 2008 között pedig a szlovák válogatottat irányította.

A DAC összeállítása: Macej–Zsivkovics, Kocsis, Koštrna, Kosorin–Ljubicic–Domonkos, Ľupták, Pačinda, Vida–Divkovic. Csereként Száraz kapus, Bajic, Špiriak, Pagáč, Simon, Sandal, Mervó, Moďoroši és Čmelík jutott szóhoz. Marco Rossi vezetőedző ezúttal sem számíthatott az U21-es Eb-n szerepelt Huk, Šatka, Šafranko trióra, akik egyhetes szabadságot kaptak, amely tegnap telt le. Sérülés miatt Aluku, Kwin, Almási, Kontár és Mészáros hiányzott, Davis pedig a panamai válogatottal az Aranykupán vesz részt. A DAC szerdán 19 órától a III. ligás bősi csapatot fogadja az akadémián. Szombaton (19.00) pedig a bajnoki főpróbán a MOL Arénában a Fastav Zlínt látja vendégül a Rossi-legénység. (sz. z., fcdac.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?