Előre kirekesztve?

Már az alapszakasz után elégedettség honolt a komáromi kosarak alatt. Az MBK Rieker bekerült a rájátszás legjobb hat együttese közé, és így tíz mérkőzést játszhatott a mezőny erősebb felével. Mérlege: öt győzelem és az ötödik hely megszerzése, aminek nyomán a playoff-negyeddöntőben az Interrel találkozik.

Szakmai körökben nem a komáromi gárdát tartják az esélyesebbnek az elődöntőbe kerülésre. Talán túl korai előre leírni Paulík József védenceit. Maguk a fiúk is neheztelnek azokra, akik nemigen számolnak velük. „Fogadkoznak, hogy megmutatják, az Inter ellen is tudnak eredményesen kosarazni” – tolmácsolta az öltözői hangulatot a tapasztalt edző.

Tíz párharc után részletesen is érdemes szólni a komáromiak rájátszásbeli szerepléséről. Az eredményekkel elégedettek, de Paulík József hozzáteszi: „nem mindegyik mérkőzés alakul úgy, ahogy akartuk”. Az ellenfelek is keresték az egérutat, minél elviselhetőbb, könnyebben kiverhetőbb társra vágytak a negyeddöntőben. Két találkozó volt, amelynek végkimenetele nyomokat hagyott a komáromiakban. Az egyik az Inter elleni hazai meccs, melyen ugyan 21 ponttal könnyedén nyertek, de igazi boldogság azután tört volna ki soraikban, ha huszonháromnál több ponttal diadalmaskodnak. Akkor ugyanis a pozsonyiak elleni két mérkőzés összesítéséből ők kerültek volna ki jobban, s ez a lebonyolítás rendje szerint a negyeddöntő két győzelemig tartó párharcában kétszer kínált volna pályaválasztói jogot. ĺgy ez az előny az Interhez került. Kicsit fáj az is a komáromiaknak, hogy otthon kikaptak a Nitrától. „Az utolsó másodpercekben dőlt el a meccs” – enyhíti a vereség tényét az edző. Ennek ellensúlyozására rögtön megjegyzi, hogy nyolc győzelemmel indultak a rájátszásban, s a végén tizenhárommal fejezték be.

És mi a helyzet a fiatalok beépítésével a csapatba? – kérdezem, mert ezt is a rájátszás egyik céljaként emlegették. Arpáš és Riecky sokszor szerepelt, közli a mester, az ukrán centert, Szuprunt is próbálgattuk, de eléggé puhány, többet vártunk tőle. „Sokáig reményteljes helyzetben voltunk, harcban a negyedik helyért, ezért nem csak kosarazni, de nyerni is kellett. Lovík a rájátszásnak több mint a felét sérülés miatt kihagyta, még érződik, ha nincs a pályán. Szerencsére rajtunk nem söpört végig az influenzajárvány, így a folytatásban teljes keretünk – a Svit ellen hiányzó Kablár, Lovík és Riecky is – rendelkezésemre áll.”

Már szombaton következik a playoff-negyeddöntő első mérkőzése, mégpedig az Inter pályáján. „Legutóbbi sima győzelmünk a fővárosiak ellen újfent bizonyította, hogy bizonyos körülmények között föléjük kerekedhetünk. Sajnos, három dolog is mellettük szól: több jó, tapasztalt kosarasuk van, kiütközik magassági fölényük is, s három mérkőzés esetén a legutolsó összecsapás náluk kerül sorra. Arra is rájöttünk, hogy a rideg, hatalmas csarnokokban, mint a Pasienky, nem érzi otthon magát a csapat. Mindezek ismeretében készülünk fel a szombati mérkőzésre, s keressük a siker útjait. Talán előnyünkre szolgál, hogy nincs veszítenivalónk, nem nehezedik majd olyan nyomás a fiúkra, mint a hazaiakra. A pályán meg sok múlik azon, hogyan tudjuk semlegesíteni az Inter magas játékosait. Elejétől kezdve lépést kell tartanunk velük, mert ha elhúznak, akkor bajban leszünk. Tízpontos előnyüket már roppant nehéz ledolgozni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?