Elődöntőben a csehek

<p>Minszk. A cseh és az orosz jégkorong-válogatott bejutott a fehéroroszországi világbajnokság elődöntőjébe. A másik két negyeddöntő lapzárta után ért véget.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A csehek eddig nem nyújtottak meggyőző teljesítményt a vb-n, a kieséses szakasz első meccsén azonban az sem zavarta meg őket, hogy az amerikaiak szereztek vezetést a 7. percben. Rolinek egyenlített, Hertl góljával pedig már a csehek vezettek. Az Abdelkader durva szabálytalanságáért járó ötperces emberelőnyben egy újabb gólt is ütöttek a csehek, de a játékvezetők a videobíróval való konzultáció után nem adták meg a találatot (a korong vélhetően átjutott a gólvonalon, azonban Červenka a korcsolyájával rúgta rá az amerikai kapusra, akiről az becsúszott a kapuba).

Červenka néhány perccel később egy szabályos gólt is szerzett, amikor pedig Němec 4:1-re növelte a csehek előnyét, lefutottnak tűnt a meccs. Az amerikaiak viszont három perccel a vége előtt kapusuk helyett mezőnyjátékost küldtek a jégre, s Tyler Johnson 12 másodperc alatt kétszer is betalált. Az utolsó egy perc így nem várt izgalmakat hozott, de a csehek megúszták egy kapufával, és 4:3-ra nyertek.

„Vladimír Růžička szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy az amerikaiak kapusa, Tim Thomas sok korongot kiüt maga elé, és gyakran kimegy a kapujából, ezt akartuk kihasználni, ami sikerült is” – nyilatkozta Ondřej Němec, a negyedik cseh gól szerzője.

Az oroszok különösebb megerőltetés nélkül verték 3:0- ra a franciákat, ezzel a nyolcadik mérkőzésüket is megnyerték a vb-n. A csehek a Kanada–Finnország, az oroszok a Svédország–Fehéroroszország negyeddöntő győztesével találkoznak, a meccsek lapzárta után értek véget. (idnes, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?