Elhunyt Pavel Srníček, a cseh válogatott volt kapusa

Prága |

<p>47 éves korában elhunyt az Ostrava, a Newcastle United és a Brescia egykori hálóőre. 49 alkalommal védte a cseh válogatott kapuját. Srníček infarktust kapott.</p>

Kilenc nappal ezelőtt futni ment, közben infarktust kapott, melynek következtébe ma meghalt. Pavel Srníček a 90-es évek második felének legendás cseh kapusa volt, pályafutását a Baník Ostravában kezdte, majd fiatalon, 23 évesen a Newcastle United kapusa lett. Hét szezonon keresztül 98 alkalommal védte az angol elitklub hálóját, egyebek mellett két bajnoki ezüstérmet is szerzett. Csapattársa volt többek között a legendás Alan Shearer.

1998 után két szezonon keresztül a Sheffield Wednesday kapusa volt, majd Olaszországba szerződött, ahol a Brescia és a Cosenza játékosa volt.

A válogatottban 1994–2001 között 49 alkalommal védte a kaput, részt vett az 1996-os angliai Európa-bajnokságon, amelyen a csehek ezüstérmet szereztek. Az utóbbi években a prágai Sparta kapusedzője volt. A szurkolók között rendkívül népszerű volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?