Élen telelnek a gólerős illésházaiak

Illésháza. Sikerekben bővelkedő esztendőt zárnak az idén a nyugat-szlovákiai V.

Illésháza. Sikerekben bővelkedő esztendőt zárnak az idén a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában harminchat ponttal élen telelő illésházaiak.

A Vladimír Bertók edző által irányított alakulat februárban elsőséget szerzett a Pozsonyi Futballszövetség által szervezett téli kupában, júniusban a második helyen zárt a bajnokságban, ősszel pedig a labdarúgó Szlovák Kupában a 4. fordulóig menetelt. Az őszi idényben a legtöbb találatot szerezte, szám szerint ötvenhármat, kapusa viszont csupán tízszer nyúlt a labdáért kapujába. A legjobb góllövők versenyét 16 találattal Anton Barčák vezeti, a harmadik helyet pedig csapattársa, Marič László foglalja el.

A felső-csallóköziek már a nádszegiek elleni gólzáporos (10:0) idénynyitón jelezték: ezúttal is az élre törnek. „A mi szempontunkból fényesre sikeredett a fociősz, mérlegünket csupán két vereség csúfítja. Mindkét kudarcot régióderbin szenvedtük el. Az egyházkarcsaiak és a nagymagyariak a meccs hajrájában szerezték a három pontot érő gólt. A nagymagyariak kemény belemenésekkel, durvaságokkal kizökkentették a mieinket a rendes kerékvágásból, ráadásul büntetőből voltak eredményesek. A többi párharcon sikerrel vettük az akadályt, egyszer sem remiztünk. Hét bajnokin gólt sem kaptunk. Két összecsapáson, a Šoporňa és a hodosiak elleni hazai mérkőzésen nagyon megizzadtunk a győzelemért. Vendéglátóként a nádszegieknek tízet, a vágaiaknak nyolcat vágtunk. Természetesen olyan meccseink is voltak, melyeken ugyan nem játszottunk jól, de mindannyiszor hoztuk a kötelezőt” – elevenítette fel az őszi idény legemlékezetesebb párharcait Lelkes Tibor, az illésházaiak klubelnöke. – Szakmailag kiválóan felkészült edző irányítja a gárdát, bő keretünk van. Előnyünkre szolgált, hogy minden poszton jó képességű futballisták várnak bevetésre. Erős a cserepadunk. Sérülések, eltiltások esetén a tartalékok képesek megfelelően helyettesíteni a kényszerpihenőre szorult társakat. Támadásban, védekezésben egyaránt jól teljesítettünk. Megérdemelten állunk az élen. Sikeres szereplésünk anyagi hátterét az illésházai önkormányzat és további támogatók biztosítják. Köszönet érte.”

A tavaszi folytatást illetően a kilenc pont előny az illésházaiakat favorizálja a bajnoki címre. „Egyenlőre nem ragozzuk a bajnoki elsőséget, a feljutást. Tavasszal is látványos, gólokban, győzelmekben bővelkedő játékkal szeretnénk kedveskedni szurkolóinknak. Az mindenképpen jó előjel, hogy együtt marad a keret. A téli felkészülést január 7-én kezdjük. Természetesen címvédőként a Pozsonyi Futballszövetség téli kupájába is elküldtük a jelentkezésünket.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?