Egygólos győzelmek mesterei a nagymagyariak

Nagymagyar. Tavasszal még a kiesés elkerüléséért küzdöttek, az alsóházban tanyáztak, ősszel viszont már az élboly csapatai közé kerültek a nyugat-szlovákiai V. fociliga déli csoportjában a tabella 5.

Nagymagyar. Tavasszal még a kiesés elkerüléséért küzdöttek, az alsóházban tanyáztak, ősszel viszont már az élboly csapatai közé kerültek a nyugat-szlovákiai V. fociliga déli csoportjában a tabella 5. helyén telelő nagymagyariak.

A felső-csallóközi települést képviselő kollektíva a tizennégy őszi bajnokiján huszonnégy pontot gyűjtött, eggyel többet, mint a teljes 2015/16-os bajnoki évadban.

„Nyáron sikerült rendeznünk a sorokat, erősítettünk, jól felkészültünk az új idényre. A legtöbb mérkőzésen jó teljesítményt nyújtottunk, a legjobbakkal is sikerült lépést tartanunk. Sikerült két vállra fektetnünk az éllovas illésházaiakat, rajtunk kívül ezzel a bravúrral csupán az egyházkarcsaiak büszkélkedhetnek. A régióderbiken csupán a légiektől és a hodosiaktól szenvedtünk vereséget. Kínos volt, hogy a nagymagyari búcsúkor három pontot zsákmányoltak nálunk a csallóközkürtiek, de kilépésüket követően a szövetség eredményeiket törölte. Mi viszont a Pata búcsúját rontottuk el 1:0-s idegenbeli sikerünkkel. Bosszantó volt a sereghajtó nádszegiek elleni kudarcunk az idényzárón” – hangzott ifj. Vlahy Árpád nagymagyari klubelnök őszi gyorsmérlege.

Érdekesnek találtuk, hogy a nagymagyariak tizennégy bajnokijukon csupán tizenötször találtak az ellenfél kapujába, gólkülönbségük (15:18) negatív. „Sajnos, a Pata elleni mérkőzésen megsérült Lengyel Gábor, akit megműtöttek, még tavasszal sem állhat csatasorba. Kiválása után csupán egyetlen épkézláb csatárunk, Juraj Kuba maradt. Ő nyáron került hozzánk a somorjaiaktól, nyolc találatával csapatunk legjobb góllövője volt. Olykor a végeredményt befolyásoló futballistánk volt. Négy esetben az ő találatával győztünk, két ízben pedig remiztünk. A szoros győzelmekben azonban a taktikailag fegyelmezett játékunknak is nagy szerepe volt. Ugyancsak dicséretet érdemel kapusunk, Gutléber Imre, aki gyakran bravúrok sorozatával vállalt meghatározó szerepet a győztes párharcokon” – magyarázta az alakulat bizonyítványát a tisztségviselő.

„A tavaszi kudarcok idején bekövetkezett edzőváltás után id. Zsigmond Attila kezébe került a karmesteri pálca. Ő jó érzékkel kezdte el a fiatalítást, bizonyítási lehetőséget kínált a saját nevelésű futballistáinknak. Örvendetes, hogy ők éltek a lehetőséggel. Három somorjait és egy csenkeit leszámítva a többi kerettag nagymagyari. Egyben maradt a keret, tavasszal további győzelmekkel, látványos játékkal, jobb gólterméssel szeretnénk megörvendeztetni drukkereinket” – vázolta fel a jövőképet ifj. Vlahy Árpád.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?