Egy sportoló legfeljebb két olimpián vehetne részt

SITA-JELENTÉSMoszkva. Két olimpia, és vége. Az orosz parlament a közeljövőben foglalkozik azzal a törvényjavaslattal, amely szerint egy sportoló mindössze két olimpián szerepelhetne.

SITA-JELENTÉS

Moszkva. Két olimpia, és vége. Az orosz parlament a közeljövőben foglalkozik azzal a törvényjavaslattal, amely szerint egy sportoló mindössze két olimpián szerepelhetne. Jegor Anyiszimov képviselő azt szeretné elérni, hogy az idősebb, sérülésekre hajlamosabb sportolók nem vegyék el a tehetséges fiatal versenyzők helyét.

Anyiszimov nem akarja, hogy megismétlődjenek a tavalyi téli olimpián történtek, amikor az Orosz Olimpiai Bizottság Jevgenyij Pljuscsenkót nevezte Szocsiba, annak ellenére, hogy a rutinos műkorcsolyázó komoly egészségi problémákkal küzdött. Pljuscsenko az ötkarikás játékokon csapatban aranyérmes lett az oroszokkal, de az egyéni verseny rövidprogramjának bemelegítése során egy leérkezésnél eltört a hátgerincében lévő csavarok egyike, így végül nem tudott korcsolyázni.

„Pljuscsenko biztosan jóval korábban tudta, hogy a háta nincs rendben, mégsem lépett vissza, ezzel megakadályozta, hogy helyette más orosz műkorcsolyázó induljon egyéniben. A javaslat nagyobb esélyt adna a fiatal tehetségeknek az ötkarikás szereplésre” – nyilatkozta a törvényjavaslat beterjesztője.

Várhatóan az orosz parlament nem hagyja jóvá a javaslatot, mert a képviselők között sok egykori sikeres sportoló található. Például Irina Rodnyina műkorcsolyázó, aki párosban háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát.

Régebben hasonló javaslata volt a Liberális Demokrata Párt elnökének, Vlagyimir Zsirinovszkijnak, Anyiszimov is ennek a pártnak a tagja.

Ha elfogadnák a törvényjavaslatot, akkor nem utazhatna a 2016-os riói olimpiára Jelena Iszinbajeva, a rúdugrás világsztárja sem, akinek ez már a negyedik olimpiája lenne. „Ennek a javaslatnak semmi köze sincs a realitáshoz. Minden sportolónak joga van az olimpiai szerepléshez, ha kvalifikálta magát a játékokra” – szögezte le Iszinbajeva, aki Athénben és Pekingben aranyérmes, Londonban pedig bronzérmes lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?