Egy izsapi csapat a bajnokságban

Eddig két csapatuk volt a pontvadászatban, ezentúl csak egy lesz.Izsap. A dunaszerdahelyi területi bajnokságban az utóbbi években a felnőttek mezőnyében két csapattal küzdöttek a pontokért a közigazgatásilag Nagymegyerhez tartozó település labdarúgói.

Eddig két csapatuk volt a pontvadászatban, ezentúl csak egy lesz.

Izsap. A dunaszerdahelyi területi bajnokságban az utóbbi években a felnőttek mezőnyében két csapattal küzdöttek a pontokért a közigazgatásilag Nagymegyerhez tartozó település labdarúgói. A 2015/2016-os évadban az A csapat az AG Sport (VI.) Ligában, a B csapat pedig a VIII. ligában szerepelt. A kiesés elkerüléséért csatázó A csapat remekül finiselt, a tabella 13., a fakócsapat pedig a 6. helyen zárt. A klubvezetés még az idény befejezése előtt úgy döntött, hogy a folytatásban már csak egy csapatot indít a bajnokságban, a fakó a madiak elleni idényzáróval tett pontot bajnoki szereplése végére.

„Ami azt illeti, nem mi vagyunk az egyedüli klub, mely nem nevezett csapatot a területi pontvadászatba. A pénzhiány, a játékosínség nálunk is érezteti a hatását. Az elmúlt időszak tapasztalataiból okulva úgy határoztunk, hogy ezentúl már csak egy alakulattal indulunk a területi bajnokságban. Nem túl népes játékoskeretünket zömmel idősebb futballisták alkotják, ők hobbiszinten hódolnak a focinak. Korukból kifolyólag sérülékenyek, ezért a pótlásuk olykor nagy fejtörést okozott. S bár nem azonos játéknapon voltak csapataink bajnokijai, a versenyszabályokra való tekintettel csak három futballistát tudtunk az A-keretből átvezényelni a fakóba. Megjegyzem, a csapatok versenyeztetése, a nevezési díjak, a büntetések befizetése is komoly anyagi ráfordítást jelent. A névsorolvasás, a leltározás után hoztuk meg népszerűtlen, de megalapozott döntésünket” – érvelt lapunknak Kosár István, az izsapiak klubelnöke.

Az észszerűsítés után a tisztségviselők azt tervezik, hogy a focizni vágyók számára játéklehetőséget teremtenek. „Előbb azt fontolgattuk, hogy benevezünk az öregfiú-bajnokságba. Egy csapatra való futballistát azonban nem tudtunk volna hétről-hétre csatasorba állítani. A sportot, a mozgást, a labdarúgást kedvelő sporttársaink barátságos mérkőzéseken hódolhatnak szenvedélyüknek. A hazai bajnokik előtt előmérkőzéseket tervezünk. Szándékaink szerint meghívjuk soros ellenfelünk öregfiúkból verbuválódott kollektíváját. Az ilyen mérkőzéseken való szerepléshez nem kell játékosigazolvány, szerintünk lesz elég érdeklődő, ha nem is rendszeresen, de alkalmanként még mi is focizhatunk” – vázolta fel elképzeléseit Kosár István, aki jó példával járt elöl, hiszen az izsapi fakó mezét viselte a bajnoki meccseken.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?