Egy hajóban evezhetnek

Jövő héten utazik Portugáliába a szlovák labdarúgó-ligaválogatott az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Vale do Tejo-tornára. A keretből nem hiányoznak a somorjai Horváth fivérek, Csaba (AS Trenčín) és Béla (Inter) sem.

A két fiú jó klubteljesítményei nem kerülték el a ligaválogatottat irányító Bubenko-Petráš edzőpáros figyelmét. Béla és Csaba számára is ez lesz az első fellépés a felnőttek között a címeres mezben, ráadásul kis szerencsével akár együtt mutatkozhatnak be a csapatban. „Bevallom, váratlanul ért a meghívó. Klubcsapatomban egyébként már hamarabb tudtak róla – mondta Csaba, a rangidős. – Érdekes lesz majd az enyhe dél-európai időjárásból ismét visszatérni a zimankósabb hazai környezetbe. A torna után, másik két meghívott klubtársammal együtt, mindjárt csatlakozunk a Liptovský Jánban készülő csapatunkhoz”

Béla is otthagyja pár napra az Intert, amely gőzerővel készül a kiesés elleni küzdelmekre. „Nálunk fokozatosan növelik a megterhelést, a felkészülés első napjai amolyan bemelegítő jellegűek. Egy-két nap kiesés könnyen behozható, s edzőm sem ellenezte a portugál túrát. Örülök, hogy ilyen jó hírrel kezdődött az év, s remélem, a folytatás is sikeres lesz” – mondta érdeklődésünkre a pozsonyiak középpályása, akit elsőként bátyja értesítette a válogatott meghívóról.

Nemrég egymás ellen játszottak, most egymás mellett léphetnek pályára, mint egykoron, a somorjai ificsapat színeiben. „Jó régen volt, mikor egy csapatban fociztunk. Szép lenne, ha ismét egy mezben lépnénk pályára” – jelezte Csaba. „Azon leszek, hogy egy szobára kerüljünk. Megpróbálunk majd valami tervet kifőzni az ellenfelekre... Alig hiszem el, hogy akár egyszerre mutatkozhatunk be a válogatottban. A tornán szeretnénk a döntőbe kerülni” – tette hozzá az Inter elmúlt évi legjobb játékosa.

Szlovákia először Szlovénia ellen lép pályára a tornán. A másik ágon a házigazda, Portugália és Bulgária válogatottja találkozik. A nyertesek a döntőben, a vesztesek a harmadik helyért mérik össze tudásukat. (sk)

A LIGAVÁLOGATOTT KERETE

A Bubenko-Petráš edzőpáros a következő játékosokat nevezte a portugáliai tornára: Perniš (Dubnica), Kozáčik (Slavia Praha)–Špendla, Pleva (mindketten Dubnica), Kotula, Borbély (mindketten Artmedia), Had (Brno), Horváth Csaba (Trenčín)–Fodrek (Artmedia), Žofčák, Sapara (mindketten Ružomberok), Velický (Trenčín), Belák (Žilina), Kopúnek, (Trnava), Horváth Béla (Inter)–Jakubko (B. Bystrica), Lietava (Trenčín), Vaščák (Artmedia), Bakoš (Púchov). (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?