Edmár higgadtsága döntött

Egyházkarcsa. Tökéletes helyzetkihasználásának köszönhetően diadalmaskodott a vendéglátó egyházkarcsai együttes a csenkeiek felett (2:0) a dunaszerdahelyi területi I. osztály 7. fordulójában.

Az egyházkarcsai Edmár első góljánál a rutinos Kiss Béla asszisztáltFogas Ferenc felvételeAz újonc csenkeiek gyenge pontja vendégként eddig rendre az első negyedóra volt. Utóbbi két idegenbeli meccsükön négy gólt is kaptak az első tizenöt percben. Egyházkarcsán azonban fordult a kocka. A hét huszonéves játékost is a kezdőtizenegyében tudó vendégek mindenféle megilletődöttség nélkül kezdtek, mi több saját tizenhatosuk elé szorították be a Majoros György által irányított hazaiakat. Már a második percben, Banyák távoli bombájával jelezte az újonc, hogy nem akar alárendelt szerepet játszani. Horváth kapusnak csak nagy nehezen sikerült szögletre mentenie. A hazaiak a 14. percben veszélyeztettek először, Szabó lövése azonban csemege volt a 45 éves Dušan Štrbának. Két minutummal később elismerően csettinthetett a nézősereg: Hudec szöktette a jobb szélen sprintelő Bitterát, aki egy pontos beadással megtalálta Kvardát. A csenkeiek tízese pedig a levegőben „úszva”, félfordulatból kapura lőtt, a földről visszapattant labda azonban centikkel elszállt a léc felett. A hazai nézők nem hagyták szó nélkül kedvenceik kínlódását: „Mozogjatok!” – kiáltotta az egyik hazai drukker. „Ha kicsivel nedvesebb lenne a gyep, legyökereznétek egy helyben” – kommentálta egyházkarcsai szemszögből az első húsz perc történéseit egy újabb elégedetlenkedő szurkoló. Később már egy hazai játékos egészségéért izgulhattak a sportbarátok. Az egyházkarcsai Kovács Péter Kiss Bélával csapott össze a labdáért, a 21 éves hazai játékos azonban olyan szerencsétlenül került ki az ütközetből, hogy mint az utólag kiderült: eltört a sípcsontja. A 26. percben derült égből jött villámcsapásként hatott a hazaiak vezető találata. Egy védelmi hiba után a rutinos Stojka ugratta ki a mindössze 20 éves Edmár Attilát, aki higgadtan gurította el Štrba kapus mellett a játékszert. A 43. percben újra Edmárt indították a leshatárról, a szellőlábú támadó pedig meg sem állt a kapuig. Az elé vetődő kapus felett emelte a labdát a hálóba. Mozgásával, higgadtságával és hosszú fekete hajával is az AC Milan támadójára, Filippo Inzaghira kísértetiesen hasonlító csatár döntötte el a szombati találkozót. Ráadásul a második játékrészben az olasz sztárgárdát idéző játékot bemutatva, semmit sem kockáztatva, gyűjtötte be a három pontot a piros-fekete szerelésben játszó hazai alakulat.

KOST. KRAČANY–ČENKOVCE 2:0 (2:0). Góllövő: Edmár (26., 43.). Sárga lap: Biegelbauer, ill. L. Štrba, Kiss. Játékvezető: Bíró, 120 néző.

KOST. KRAČANY: Horváth–Perczel, Csiffári, Szabó, Kovács P. (23. Hodossy), Polák, Kovács G., Edmár (82. Mészáros), Görcs, Stojka, Biegelbauer (85. Póda).

ČENKOVCE: D. Štrba (60. Molnár)–Keszi, Kiss, Vacula, Mezei, Bittera (86. Matuš A.), Hudec, L. Štrba, Matuš J. (46. Horváth), Banyák, Kvarda. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNY

Majoros György (Kost. Kračany): „Meg kell hagyni, a vendégek jobbak voltak az első félidőben, de helyzeteinket ma nagyon jól kihasználtuk. Bosszantó, hogy ismét kidőlt a sorból egy játékosom. Sajnos rögtönözni kell az összeállításban.”

Lyžica Gábor (Čenkovce): „Az első félidőben mutatott teljesítménnyel ugyan elégedett vagyok, fordulás után azonban nagyon gyengén játszottunk. Valószínű, hogy a rutinos Kiss Bélát a folytatásban a védelemből a csatársorba vezényelem.” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?