„Eddig minden oké!”

Néhány hete a komáromi csónakházban készül az athéni olimpiára a világverő szlovákiai kajaknégyes. Riszdorfer Richárd vezérevezős (rajta kívül még bátyja, Mihály, Vlček Erik és Juraj Bača tagja az egységnek) alig száz nappal az ötkarikás játékok megnyitója előtt nyilatkozott lapunknak.

Két éve verhetetlenek, de olimpiát még nem nyertekNemrégen volt a csehországi Račicében az idei első szlovák válogató. Előtte arról hallottunk, hogy szólóban a kajaknégyes is leteszteli a pályát. Szereplésükről azonban nem érkeztek hírek...

Mert csak egyéniben indultunk. A négyes hajót ott még nem próbáltuk ki, majd a júniusi Világ-kupán versenyzünk egyet.

Még az edzésen sem ültek össze?

E hét végén kezdjük a közös gyakorlásokat. Mostanáig egyesben csiszoltuk a lapátolást. Egy biztos: Athénig csak egy versenyen állunk rajthoz, Račicében.

Az egyetlen versenyzési alkalom színhelye és időpontja is már kétszer változott az elmúlt hetekben. Előbb a szegedi Vk-futamot mondták le a rendezők, majd a szkiniászi, olimpiai pályán maradt el a regatta. Melyik kiesése hiányozhat jobban a felkészülési időszakban?

Szeged arra lett volna jó, hogy a magyarokat is megnézzük. Mivel Duisburgban nem akartunk indulni, így maradt az olimpiai pálya, amely ugyan elkészült, de a környezete olyan állapotban van, hogy a rendezők inkább meghátráltak, és lefújták a viadalt. Pedig nem ártott volna kipróbálni a görögországi versenykörülményeket, elsősorban a vizet és a széljárást. A tesztelés tehát közvetlenül az ötkarikás versenyek előtt lesz. Szerencsére mindenkinek.

Néhány hete idehaza tart a formába hozás. Mire építenek, mit adott a tavaszi hathetes San Diegó-i edzőtáborozás?

Mindenképpen javult a kitartásunk. Arra alapoztuk az ottlétünket, hogy zavartalanul válthassunk a téli edzésekről az evezésre, s erőnlétünket is gyarapítsuk. Ez mind sikerült, jó időket értünk el a teszttávokon, ami itthon is folytatódik.

Mit tud a vélhetően legnagyobb olimpiai ellenfelekről, a magyarokról és a németekről?

Néztem a tévében a magyar válogatót, láttam az olimpiai címvédő K4-est is, jó idővel teljesítette az ezer méteres távot. A németekről annyit hallottam, hogy váltakoznak az emberek a négyesben, de a szakvezetőknek már biztosan megvan a fejükben az athéni összetétel. Nem hinném, hogy az utolsó pillanatra hagynák.

Milyen a hangulat a komáromi négyesben?

Köszönöm, eddig minden oké. Egészségesek vagyunk, sérülések sem zavarták a munkát. Csak abban bízhatunk, hogy Athénig is így marad.

Mitől óvják magukat?

Nem sportolunk mást, csak amit edzenünk kell, nehogy valamilyen sérülés keresztül húzza a számításainkat. Különben a bevált hazai környezetben vagyunk, s ez a legfontosabb.

Nem lenne jobb idegenben készülni, ahol nem zavarnának az ismerősök, kíváncsiskodók?

Már megszoktuk az emberek érdeklődését. Gond nélkül megbirkózunk vele. Egy edzőtáborunk még biztosan lesz, az is Račicében. Különben itthon dolgozunk, és szinte az egész napot a korszerű komáromi csónakházban vagy a vízen töltjük.

Mennyire foglalkoztatja az athéni olimpia közeledése. Már száz nap sincs a megnyitóig...

Úgy készülünk arra a versenyre is, mint az elmúlt évek nagy győztes csatáira. Valójában még nem is hoz lázba, majd augusztusban kezd eljutni a tudatomig. Addig csak az érdekel, hogy jó úton járjunk az olimpiai érem felé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?