Dupláztak a pozsonyeperjesi focistapalánták

Az U11-es és az U13-as korosztályban is bajnok lett a pozsonyeperjesi futballcsapat.Pozsonyeperjes.

Az U11-es és az U13-as korosztályban is bajnok lett a pozsonyeperjesi futballcsapat.

Pozsonyeperjes. A Kis-Duna mindkét partján elterülő, csupán 1500 lelket számláló csallóközi település utánpótlás-korosztályú futballistái már tavaly is a figyelem fókuszába kerültek, ugyanis az U11-es korosztály Nagymegyeren, a korosztály fináléjában területi bajnokságot nyert, az U13-asok pedig hazai környezetben a második helyen végeztek a pontvadászat kicsúcsosodását jelentő négyes tornán. Idén még ennél is eredményesebbek voltak, ugyanis mindkét korosztályban bajnokként kerültek rivaldafénybe.

„Négy évvel ezelőtt kezdtük el az utánpótlás-korosztályok tudatos képzését. Az első fél évben Tászli Zoltán foglalkozott focistapalántáinkkal, majd az egykori élvonalbeli gólvágó, Tomaček László vette kezébe a karmesteri pálcát. A sikerorientált, jól felkészült, szigorú trénertől sokat tanulhatnak a jövő reménységei. Az edzések intenzívek, a tréner nagy hangsúlyt fektet a fegyelemre. Az első másfél évben csupán a gyakorlásokra és az erősebb csapatok elleni felkészülési mérkőzésekre összpontosítottunk. Amikor már láttuk értelmét, a bajnokságba is bejelentkeztünk. Ahogy ezt a pontvadászatban produkált eredményeink is igazolják: beérőben van munkánk gyümölcse” – méltatta a kezdetektől napjainkig megtett utat Fucsek Szilveszter, a pozsonyeperjesi Palas futballklub elnöke. Megtudtuk, a helyi alapiskola diákjai, hazaiak és néhány dunatőkési fiú alkotja a két kollektíva keretét.

„Húszfős játékoskerettel rendelkezünk, a gyerekek egy csoportban edzenek. Korosztályos csapatokról lévén szó, a fiatalabbak közül néhány olykor az U13-asok mérkőzésein is csatasorba állnak. Az idősebbek a bajnokság alapszakaszában a C csoportban szerepeltek, mind a 16 összecsapásukat megnyerték és párját ritkító 143:15-ös gólkülönbséggel kerültek a fináléba. A pozsonyeperjesi döntőben a gelleiket 9:2, a nyékvárkonyiakat pedig 5:1 arányban győztük le. Házi gólkirályunk, Kanócz Attila József 57 bajnoki találatot szerzett. Ami a kezdőket illeti, az alapszakaszban egy mérkőzést, a rájátszásban pedig két találkozót buktak el, s tizennégy ponttal előztük meg a 2. helyezett DAC-ot. Szülőként is érdekelt vagyok, hétesztendős csemetém, Lacika, aki a legfiatalabb regisztrált futballistánk, 18-szor volt eredményes az értékelt idényben. A téli terembajnokságon az U13-asok az első, az U11-esek a második helyen végeztek. Nem mindenáron a pontokat, a győzelmeket hajszoljuk, elsősorban a játékosságra, a játék örömére törekszünk. A srácok tehetségesek, szorgalmasak, szép jövő áll előttük. Kezdetben ugyan a szülők bele-beleszóltak a szakmai munkába, de csakhamar belátták, hogy ez nem az ő feladatuk. A színvonalas szakmai munkához való feltételek adottak, idén is Podbrezován edzőtáboroztunk” – fogalmazott a pozsonyeperjesiek sikerkovácsa, aki a felnőttek csapatában is tüsténkedik. „Ha már a szülőknél tartunk, köszönet illeti őket. Sokat segítenek a szervezésben, a mérkőzések, a tornák megrendezésében, az utaztatásban. A községi önkormányzat, a polgármesteri hivatal is nagy segítségünkre van. Az utóbbi időszakban az Aréna névre keresztelt sportpályánkon infrastrukturális fejlesztésekre került sor. Elsősorban a fedett lelátót említeném, de az edzéslehetőségek is javultak. Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén megkímélhetjük a főpálya játékterét. Csapataink egyébként járási viszonylatban kivétel nélkül az élmezőnyhöz tartoznak, a dobogón végeztek. A Jávorka Attila által irányított idősebb ifijeink (U19) a második helyen, a Győri Zsolt vezette felnőttek pedig a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport ligájában a harmadik helyen zártak. Reméljük, a kezdők és a fiatalabb diákok legjobbjai egykor majd a felnőttek mezében is igazolják tehetségüket”– zárta mondanivalóját Fucsek Szilveszter. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?