Döntetlen Izraelben

Tel-Aviv. Ausztria az utolsó pillanatokban egyenlített Izrael ellen az október 7-ről elhalasztott labdarúgó világbajnoki selejtezőn, és játszhat Törökországgal a 32-es döntőbe jutásért.

Tel-Aviv. Ausztria az utolsó pillanatokban egyenlített Izrael ellen az október 7-ről elhalasztott labdarúgó világbajnoki selejtezőn, és játszhat Törökországgal a 32-es döntőbe jutásért. Az osztrák válogatottból tizennégyen hiányoztak: tízen lemondták a mérkőzést – a zavaros politikai helyzetre hivatkozva –, ketten sérülés, ketten pedig eltiltás miatt nem jöhettek szóba.

IZRAEL–AUSZTRIA 1:1 (0:0), gólszerzők: Gershon (56., 11-esből), illetve Herzog (92.). A 7. csoport végeredménye: 1. Spanyolország (vb-résztvevő) 20 pont, 2. Ausztria 15, 3. Izrael 12, 4. Bosznia-Hercegovina 8, 5. Liechtenstein 0.

Szenzációként ünnepelte a Kurier című bécsi újság az 1:1-es döntetlent. Kommentárjában megállapítja: az előzmények – a 11 játékos korábbi lemondása – után a szedett-vedett csapattól nem lehetett ilyen eredményt várni, s a történtek azt mutatták meg, hogy sok osztrák játékos éri el a nemzetközi középmezőny szintjét. A Neue Kronen Zeitung című bulvárlapban Herbert Prohaska volt szövetségi kapitány úgy vélekedett, az 1:1 több mint megérdemelt volt, s a válogatottól azt kérte, hogy még egyszer minden erejével küzdjön.

A pótselejtezők párosítása: Belgium–Csehország, Ukrajna–Németország, Szlovénia–Románia, Ausztria–Törökország, ĺrország–Irán vagy Egyesült Arab Emírségek. Az első mérkőzéseket november 10– 11-én, a visszavágókat 14–15-én rendezik. A párharcok győztesei vehetnek részt a jövő évi (május 31–június 30.) koreai–japán közös rendezésű vb-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?