Djokovics teljessé tenné GS-gyűjteményét

<p>Párizs. A világranglistán második szerb Novak Djokovics már csak a francia nyílt teniszbajnokságot nem nyerte meg pályafutása során a négy Grand Slam-torna közül.</p>

ELŐZETES

Az előjelek alapján kevésbé valószínű, hogy az elmúlt kilenc évben nyolcszor győztes spanyol Rafael Nadal diadalmaskodik ismét a férfiaknál a holnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon. A Roland Garroson 60/1-es győzelmi mérleggel büszkélkedő, csupán a 2009-es negyeddöntőben alulmaradt világelső Nadal pályafutása leggyengébb salakszezonján van túl. Bár Madridban (ahol a japán Nisikori Kej feladta a finálét) ő emelhette magasba a trófeát, Monte-Carlóban és Barcelonában a negyeddöntő volt a végállomás számára, Rómában pedig kikapott a döntőben a szerb Novak Djokovicstól. Így kedvenc borításán, melyen 63 egyéni címéből 44-et szerzett, idén csak két versenyt nyert: Madrid előtt februárban Rióban ünnepelhetett.

Ugyanakkor ismét remek formában van Djokovics, aki fantasztikus észak-amerikai idény után jött át az európai salakra: megnyerte az Indian Wells-i és a miami keménypályás szupertornát, majd csuklósérüléssel küszködve bukta el a monacói elődöntőt, Madridot pedig kihagyta. Rómában aztán legyőzte a döntőben a hétszeres bajnok Nadalt, így június 8-án megvalósulhat idei fő célja: begyűjtheti a gyűjteményéből még hiányzó GS-serleget. „A római győzelem nagy önbizalmat adott, remélem, a formám továbbra is kitart” – mondta Djokovics.

Mivel a 17-szeres GS-bajnok és nemrég négyszeres apává előlépett Roger Federer teljesítménye hullámzó, a wimbledoni címvédő Andy Murray pedig nem kedveli a salakot, a Nadal–Djokovics duónak leginkább az Australian Openen és Monte-Carlóban győztes svájci Stanislas Wawrinkával és a Roland Garroson tavaly döntős spanyol David Ferrerrel kell számolnia.

A nőknél a sérült fehérorosz Viktorija Azarenka távollétében a toronymagasan világelső Serena Williams, valamint Marija Sarapova a favorit. Előbbi címvédő Párizsban, s legutóbb Rómában diadalmaskodott, utóbbi tavaly finálét játszott a Roland Garroson, két hete pedig Madridban „koronázták meg”. Rajtuk kívül még az Australian Openen győztes kínai Li Na és a tavalyi év felfedezettjeként a világranglistán már ötödik román Simona Halep juthat messzire. A világranglistán 10. helyezett Dominika Cibulková 2009-ben már volt négy között a Roland Garroson, két éve pedig a negyeddöntőig jutott, tavaly azonban már a második körben kiesett. Most ennél mindenképpen tovább szeretne versenyben maradni. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?