DAC: változások lehetnek a védelemben

<p>Győzelmet vár a mai, Spartak Myjava elleni hazai találkozón Radványi Miklós, a DAC trénere. A labdarúgó Fortuna Liga 6. fordulójának mérkőzésére a szokásosnál korábban, délután 16 órakor kerül sor.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Az előbbre hozott kezdés oka, hogy a mérkőzés után a stadionnal szomszédos szabadidőparkban ingyenes Ismerős Arcok-koncert lesz. Az együttes a szurkolók kérésére abba is beleegyezett, hogy a kezdőrúgás előtt a stadionban eléneklik a DAC-meccseken már hagyománnyá vált Nélküled című dalt.

A drukkerek elégedettségéhez azonban a körítésnél jóval fontosabb a mutatott játék. Radványi Miklós vezetőedző leszögezte, a cél a győzelem. „Más nem is lehet a cél: nyerni akarunk! Múlt szombaton elbaltáztuk a senicai találkozót, pedig abban a meccsben benne volt a három pont is, s végül egy sem lett belőle. Ha Brašeň 1:0-nál berúgja az ajtó-ablak helyzetet, akkor másképp alakulhatott volna a meccs, de ez már mögöttünk van” – idézte fel az egy héttel ezelőtt történteket a szakvezető.

A sárga-kékek szerdán a Slovnaft Cup 2. fordulójában a IV. ligás Domaniža otthonában léptek pályára, és 3:0-ra győztek. „Úgy vettük ezt, mint egy felkészülési meccset, több olyan játékosom is lehetőséget kapott, például Pernecký, Majerník vagy Nguekam, aki a bajnokikon kevesebbet játszott. Örültem neki, hogy a csapat koncentrált, komolyan vette a találkozót, mert egy kiscsapat is tud meglepetést okozni. A legjobbkor rúgtuk a gólokat, így hamar eldőlt a meccs – mondta a kupamérkőzésről Radványi. – Ha a kidolgozott helyzeteinket belőjük, akkor nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk, másrészt az a legfontosabb, hogy képesek vagyunk helyzeteket kialakítani.”

A dunaszerdahelyiek mai ellenfele, a Spartak Myjava a kupában 9:2-re nyert a Vrakuňa ellen. „Megnéztük a myjavaiak keddi meccsét. Egy jó középcsapatról van szó, amelynek ráadásul nincs veszítenivalója – mondta Radványi annak kapcsán, hogy az erdőhátiak a stadionjuk felújítása miatt zsinórban a hatodik bajnoki találkozójukat játsszák idegenben. – Ez lehet előny, de hátrány is. A hatodik idegenbeli meccsen már frusztráltak lehetnek a futballisták, másrészt minden pontszerzésük sikernek számít, ezért nincs mit veszteniük.”

A DAC vezetőedzője elárulta, egyáltalán nem elégedett a csapata védelmével, így tegnap még nem tudta megmondani, kik kapnak helyet a védelem tengelyében: „Erre még aludnom kell egyet. Annyi egyéni hibát csinálunk hátul, hogy az könnyen megbosszulja magát. A Domaniža ellen is voltak hátul megingások. A csapatot hátulról kell kezdeni építeni, de nem mondhatnám, hogy már megtaláltam az optimális párost a védelem közepén…”

Radványi ezúttal is két csatárt küld pályára. „Valószínűleg Jurčo és Sabler kezd majd, bár Nguekam is jól mutatkozott a kupameccsen, gólt is fejelt. A fiatal Černák is jó, de neki még sok volna a kilencven perc. Azt viszont jó tudni, hogy ha beküldöm 25–30 percre, akkor képes felpezsdíteni a csapat játékát” – jegyezte meg a dunaszerdahelyi tréner.

A dunaszerdahelyiek az előző szezonban csak egy pontot szereztek a myjavaiak elleni három összecsapáson, az első idegenbeli találkozón 4:1-re kaptak ki (erről utóbb kiderült, hogy néhány játékos elcsalta), hazai pályán 3:0-s vereséget szenvedtek, majd ismét idegenben 1:1-es döntetlent értek el. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?