DAC-kudarc Aranyosmaróton

Aranyosmarót. 1:0-s vereséget szenvedett a DAC a ViOn otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 30. fordulójában. Ez volt az aranyosmarótiak első tavaszi győzelme, öt hónap után nyert bajnoki meccset a Fašiang-legénység.

Aranyosmarót. 1:0-s vereséget szenvedett a DAC a ViOn otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 30. fordulójában. Ez volt az aranyosmarótiak első tavaszi győzelme, öt hónap után nyert bajnoki meccset a Fašiang-legénység. Gyenge teljesítményt nyújtottak a dunaszerdahelyiek, akiknek alig volt helyzetük.

A sérült Brašeň, Davis és Szarka nélkül lépett pályára a vendégcsapat, hosszú kényszerpihenőt követően Strakát tartalékként jelölték a meccsre. A sárga-kékeket 210 szurkoló kísérte el, akik végig lelkesen biztatták az ezúttal nem remeklő kedvenceiket.

Óvatosan kezdtek a csapatok, az első valamirevaló lehetőségre közel negyedórát kellett várni: Orávik ívelt szabadrúgása után De Souza fejesét Tujvel hárította. Ezután egy ideig fölényben játszottak a vendégek, de a kapu előtt veszélytelennek bizonyultak. Mindkét oldalon sok volt a pontatlan átadás és a vaktában előrevágott labda.

Távoli kísérletekkel próbálkoztak a játékosok, Slančík, illetve a túloldalon Pačinda lőtt mellé. A 41. percben Kuzma fejesénél Egri nagyot mentett. Röviddel a szünet előtt Pačinda tizenhat méterről centikkel lőtt a felső sarok mellé.

A fordulást követően aktívabbak lettek a hazaiak, akik elsősorban beadásokkal próbálkoztak, ám Tujvel kapus a helyén volt. A DAC-tábor „Ébresztő, ébresztő!” skandálással igyekezett felrázni kedvenceit, de ez sem segített. A ballábas Pačinda a jobb szélen nem találta a helyét, míg Štepanovský felépülése óta csak árnyéka korábbi önmagának. A helyette beállt Polievka sokkal mozgékonyabbnak bizonyult. Elöl a panamai Stephens szinte észrevehetetlen volt.

A 72. percben a csereként beállt Perisic éles szögből tette próbára Tujvelt, aki szögletre ütötte a labdát. A vendégszurkolók ekkor már Černákot követelték a pályára, ám Tomislav Maric a védekező középpályás Strakát küldte be az előretolt Stephens helyett. Nem sokkal később Straka beadása után az üresen álló Pačinda 17 méterről mellélőtt. Ez volt a DAC legnagyobb lehetősége.

A 86. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja: Krznaric a félpályáról szabadrúgást végzett el, a fejpárbajban Jhonnes Marques De Souza megelőzte Ljubicicet, és a jobb alsó sarokba bólintott – 1:0. Ez volt a 32 éves brazil középhátvéd nyolcadik találata a bajnokságban. A gól után Huk helyére Černák érkezett, de már késő volt. Megpróbált egyenlíteni a DAC, ám Ljubicic próbálkozását Kováč könnyen hárította. Ez volt a dunaszerdahelyiek egyetlen kapura tartó lövése.

Az elkeseredett csallóközi szurkolók „Kurva gyenge!” kiáltásokkal jellemezték kedvenceik produkcióját. Ezúttal elmaradt a szokásos pacsizás is a drukkerek és a játékosok között. A hármas sípszót követően a bentmaradásért küzdő aranyosmarótiak úgy ünnepeltek, mintha világbajnokok lettek volna, de nem csoda, hiszen november 21-e óta most nyertek először. A DAC-nak tizedszerre sem sikerült győznie a ViOn otthonában.

„Nagyon csalódottak vagyunk. Úgy gondolom, hogy a védelemben jól teljesítettünk, és megpróbáltunk támadásokat vezetni, de nagyjából húsz méterre az ellenfél kapujától valami hiányzott a játékunkból. Majd a hajrában jött egy pontrúgás utáni helyzet, és gólt kaptunk” – értékelte a találkozót Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője.

A sárga-kékeket szombaton a harmadik helyen álló Myjava fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?