Cummings győzött

Lac De Payolle. A Tour de France kerékpárverseny a 7. szakaszon megérkezett a Pireneusokba, ez elsőként a 35 éves, veteránnak számító brit Stephen Cummingsnak kedvezett.

Lac De Payolle. A Tour de France kerékpárverseny a 7. szakaszon megérkezett a Pireneusokba, ez elsőként a 35 éves, veteránnak számító brit Stephen Cummingsnak kedvezett. Cummings az etap vége felé kezdett remek szólóba, az 1490 méter magasan fekvő Col d'Aspinnél, hét kilométerrel a cél előtt egyperces előnye volt, s ezt a végéig megtartotta. „A szökéskor nem éreztem magam kényelmesen Navarróval és Nibalival. Az volt a terv, hogy Navarro még a nagy kaptató előtt elfáradjon, ezért próbáltam rávenni az Asztana csapatát, hogy keményebben nyomja. A hegy jól beleillik az biciklis stílusomba, így már csak be kellett tekernem a célba” – nyilatkozta Cummings, aki pályafutása második szakaszgyőzelmét aratta a Touron.

A sárga trikós belga Greg van Avermaet is jól ment, ötödikként a célba érve tovább növelte előnyét összetettben. A szlovák Peter Sagan a 185. helyen végzett.

A Tinkoff kerekesének a csütörtöki, 6. szakaszon sokkal nagyobb sansza volt a győzelemre, a sprintereknek kedvező etap végén azonban nem tudott jól helyezkedni, csak a hatodik lett, a brit Mark Cavendish győzött. „Örülök a zöld trikónak is, de ha elérünk a hegyekbe, esélytelen, hogy megtartsam Sagan ellen. Ő egyszerűen más szinten van” – jelentette ki Cavendish. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?