Csupán a Myjava búcsúzott

A magyar és a szlovák csapatok közül csak a Myjava esett ki a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében.

A magyar és a szlovák csapatok közül csak a Myjava esett ki a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében. Az MTK, a Videoton, a Debre-cen és a Trnava vette az első akadályt, a pozsonyi Slovan játék nélkül ment tovább.

Igaz, az erdőhátiaknak volt a legnehezebb ellenfelük, így az Admira Mödling otthonában elért 1:1 nagyon jó eredménynek számított. A myjavai visszavágót azonban 3:2-re az osztrák csapat nyerte, s így továbbjutott. „Nagyon rosszul kezdtük a meccset, már a második percben gólt kaptunk. Védenceimet megzavarta a korai találat, s nagyon idegesen futballoztak. 0:2 után szépítettünk, de hiába küldtem be a szünetben két csatárt, nem sikerült fordítanunk. Összességében az Admira megérdemelten jutott tovább” – szögezte le Radványi Miklós, az erdőhátiak vezetőedzője.

A nagyszombatiak a hazai 3:0 után idegenben is hasonló arányban győzték le a máltai Hiberniansot. „Mondtam a fiúknak, hogy csak akkor leszek elégedett, ha vendégként is nyerünk. Jól és taktikusan futballoztunk, hagytuk a máltaiakat játszani, és gyors kontrák után három gólt lőttünk. Remélem, hogy a második fordulóból is továbbmegyünk” – értékelt Miroslav Karhan, a nagyszombati Spartak szakvezetője.

A pozsonyi Slovan a Tiranában elért 0:0 után játék nélkül került a selejtező 2. körébe, mert az UEFA döntése alapján a Partizani Tirana a kizárt albán bajnok Skenderbeu helyett a BL-selejtezőben folytatja, amelyben a Fradi lesz az ellenfele.

Az MTK az idegenbeli 1:1-et követően Gyirmóton 2:0-ra nyert a kazah Aktobe ellen, és továbbjutott. „Jól kezdtünk, gyors gólt lőttünk, de utána visszaestünk. Az első félidőben jól futballozott a kazah csapat, a középpályán létszámfölényt tudtak kialakítani. Nehéz volt ellenük, de ilyen meccsre számítottam. Nagyon vártam a második gólunkra, mert tudtam, hogy az megnyugtatna minket” – nyilatkozta Teodoru Vaszilisz, az MTK edzője.

Az első meccsen háromgólos győzelmet arató Videoton váratlanul megizzadt a moldovai Zaria Balti vendégeként, és örülhetett, hogy csak 2:0-ra kapott ki. „Nem tetszett, amit a pályán láttam. Néhány játékos nem állt készen a mai mérkőzésre, ez nagy csalódás számomra. Mindig százszázalékosan készen kell állnunk a meccsekre. Talán páran úgy gondolták a kezdés előtt, hogy már továbbmentünk, de a szünetben rá kellett jönniük, hogy ez nincs így, ha nem javulunk fel, kiesünk – értékelt Henning Berg, a Videoton szakvezetője. – A második félidőben már valamivel jobb teljesítményt nyújtott a csapat, de nagyon messze volt ez a produkció attól, amit el szeretnénk érni. Tanulnunk kell a meccsből, a hozzáállással és a játék minőségével kapcsolatban is. A Zaria büszke lehet a mai teljesítményére, de összességében azért úgy gondolom, hogy a jobb csapat jutott tovább.”

A Debrecen az idegenbeli 5:0-t követően odahaza fél gőzzel 2:0-ra verte a San Marinó-i La Fioritát. „Nem vagyok boldog, mert rengeteg helyzetet kihagytunk, és lassabban játszottunk, mint kértem. Lehetett volna most is öt a különbség, ha koncentráltabbak vagyunk a kapu előtt” – szögezte le Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?