Csak két mérkőzést játszottak le a döntősorozatból

ÖSSZEÁLLÍTÁSPrivigye/Pozsony. Vádaskodás, sértődöttség, rendkívüli sajtótájékoztatók – senki sem ilyen degradáló befejezést várt a hazai férfikosárlabda extraliga döntőjében.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Privigye/Pozsony. Vádaskodás, sértődöttség, rendkívüli sajtótájékoztatók – senki sem ilyen degradáló befejezést várt a hazai férfikosárlabda extraliga döntőjében. A pozsonyi Inter 4:0-s összesítéssel megvédte bajnoki címét a privigyeiekkel szemben, egy olyan sorozatban, melyből csak az első két, fővárosi mérkőzést játszották le.

A péntek esti, harmadik meccsen ugyanis a csapatok bemutatásakor a hazai privigyeiek pénztárgépszalagok pályára dobásával köszöntötték kedvenceiket, ám az egyik szalag fejen találta a három játékvezető egyikét, akinek sebét össze kellett varrni. A fiatalkorú tettes még aznap este elismerte egy közösségi oldalon, hogy az ő nem szándékos, szerencsétlen mozdulata okozta a balesetet, amelyért elnézést kér. (Később Krunoslav Krajnovic, a privigyeiek vezetőedzője és Martin Rančík, a pozsonyiak játékosa is azt nyilatkozta, őket is eltalálták.)

„A főbíró és a mérkőzésellenőr hibázott, mert ha valóban inzultálás történt, azonnal le kell fújni a meccset. Ehelyett 50 percre bezárkóztak az öltözőbe, és senkivel sem kommunikáltak” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Miroslav Grznár, az extraligát irányító Férfi-kosárlabdaklubok Szövetségének elnöke, hozzátéve, hogy az érintettek nem merítettek ki minden lehetőséget annak érdekében, hogy lejátsszák a meccset, mert nézők nélkül folytatni lehetett volna a találkozót.

50 perc múlva végül lefújták a meccset. „Olyan információnk volt, hogy ha megegyezzünk az Interrel, a meccset pótolhatjuk szombaton. Az incidens után a fővárosiak is amellett voltak, hogy játsszunk, így mikor lefújták a találkozót, autóba ültünk, hogy tárgyaljunk velük a folytatásról, de ők két órával később már másképp gondolkodtak” – nehezményezte Jozef Peniaško, a privigyeiek klubigazgatója.

„Ez igaz, játszani akartunk, de a főbíró lefújta a meccset. Míg a szlovák szövetség bizottsága az ügyet tárgyalta, Grznár felhívott, hogy hagyjuk a fenébe a szabályokat, egyezzünk meg a privigyeiekkel és kosarazzunk. Ez az érvényes és egyértelmű előírások precedens nélküli megszegése lett volna, így mi a bizottság döntését vártuk” – olvasható az Inter nyilatkozatában, melyet a szövetség honlapján tettek közzé.

A késő esti döntés pedig az lett, hogy a meccset az Inter 20:0-s győzelmével könyvelték el, emellett a privigyeieket 2500 euróra büntették, és következő két hazai meccsüket – így a döntő 4., szombatra tervezett találkozóját is – nézők nélkül kellett volna lejátszaniuk. A privigyeiek nem értettek egyet ezzel, szerintük az egész ügyet elindító pénztárgépszalagos eset sem meríti ki a szabályokban rögzített inzultálás fogalmát. „A kosárrajongók megérdemlik, hogy az extraliga ne a zöld asztal mellett, hanem a pályán dőljön el” – írták állásfoglalásukban a privigyeiek, akik tiltakozásképpen a szombati meccsre nem álltak ki. Az újabb kontumáció után pedig az Inter a bajnoki címet is megszerezte.

„Nem örülünk ezeknek az eseményeknek, jobban szerettük volna, ha a sorozat a pályán fejeződött volna be. De a döntő harmadik és negyedik meccsén történtekre semmilyen befolyásunk nem volt” – tette hozzá Michal Ondruš, az Inter menedzsere. (TASR, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?