Csak a bátor játék hozhat sikert

Budapest/Varsó. A svédországihoz hasonlóan nehéz feladat vár a magyar futballválogatottra. Chorzówban, egy stockholmihoz hasonlító (1:1), ha nem nagyobb bravúrt kellene elérnie az együttesnek.

Ehhez persze szombaton 20 órától sok mindenre szükség lesz, többek között olyan elfutásokra is és beadásokra is, mint amilyeneket Fehér Csaba mutatott be az októberi mérkőzésen. „Amennyiben meg tudjuk ismételni azt a teljesítményt, amelyet Svédországban mutattunk az első félidőben, akkor esélyünk lehet a győzelemre is” – mondta a holland NAC Breda labdarúgója. – „Azt hiszem, hogy nem lesz sok gól a találkozón, csak egy, de azt nekünk kell rúgnunk. Abban is biztos vagyok, hogy a védelmünket kell stabilizálni, mert a lengyelek gyaníthatóan nem állnak majd be a saját kapujuk elé. Mindenesetre akkor sem kell elbíznunk magukat, ha nyerünk, és akkor sincs túl nagy tragédia, ha véletlenül kikapunk, sőt még akkor sem dőlhetünk majd hátra, ha mindkét, előttünk álló selejtezőt sikerrel vívjuk majd meg.”

Az sem lenne baj természetesen, ha Fehér Csaba jó beadása után ismét érkezne Kenesei Krisztián, aki csakúgy, mint Stockholmban, ezúttal is a kapuba találna. A támadó a tavaszt talán nem úgy kezdte, ahogy szerette volna, hiszen az elmúlt négy fordulóban csak egyetlen gólt szerzett. A javításra nincs is jobb hely, mint Lengyelország.

„Őszintén mondom, hogy én már egy ponttal is elégedett lennék” – kezdte a zalaegerszegi csatár. – „A svédek ellen biztató produkciót nyújtottunk, erre építhettünk már a következő selejtezőn is. Az akkori játékunknak leginkább a támadás befejezésben kell fejlődnie. Stockholmban sok helyzetünk volt, de csak egyet lőttünk be, ez pedig vélhetően kevés lesz Lengyelországban az igazán nagy sikerhez. Mindenképpen szeretnék én is gólt szerezni, sokat javítana a hangulatomon.” A magyar válogatott ma délelőtt utazik Lengyelországba.

Gellei Imrével ellentétben (már pénteken színt vall) Pawel Janas csak a mérkőzés napján hirdeti ki a pályára lépő tizenegyet. „A csapat vázát már megtaláltam, de a végleges döntést nem akarom elkapkodni” – mondta a vendéglátó együttes szövetségi kapitánya. „Alaposan felkészültünk a magyarok játékából, már többször megnéztem a Svédország és a San Marino elleni találkozók felvételét.”

A Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke bízik abban, hogy hazai sikert hoz a szombati mérkőzés, annak ellenére, hogy a magyarok most jobb formában vannak. Michal Listkiewicz leszögezte, hogy rendkívül fontos találkozóról van szó, nem engedhetnek meg maguknak több vereséget az Eb-selejtező során a lettek elleni 1:0-ás varsói kudarc után. „A jobb forma a magyarok mellett szól, a mi csapatunk erőssége viszont, hogy nehéz helyzetekben képes összeszedni magát. Ráadásul számíthat a közönség buzdítására is.” Az elnök azt szeretné, ha Lengyelország és Magyarország végezne a csoportban az első két helyen. Reméli, hogy jó hangulatú találkozó lesz, a hagyományos barátság megmarad a pályán és azon kívül is, függetlenül az eredménytől.

A lengyel lapok szerint a kapus Jerzy Dudek, a védő Jacek Bak és Maciej Stolarczyk, a középpályás Kamil Kosowski és a kisebb sérüléssel bajlódó csatár, Emmanuel Olisadebe biztosan ott lesz a hazai együttesben.

Tegnap délután váratlanul megérkezett a Swierklaniecben edzőtáborozó lengyel válogatotthoz Tomasz Hajto, a Schalke védője, s csatlakozott. A 30 éves rutinos játékost Jacek Zielinski és Marcin Baszczynski sérülése miatt vésztartalékként hívta meg Pawel Janas szövetségi kapitány. Hajto utoljára tavaly ősszel, a lettek elleni 1:0-ás vereséggel zárult Eb-selejtezőn szerepelt, majd utána lemondott a válogatottságról, mert összeveszett Zbigniew Boniekkel, az akkori szakvezetővel. Hajto 47-szer szerepelt a lengyel csapatban, s 6 gólt szerzett. (MTI, NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?