Bősön többet vártak

Besztercebánya/Bős/Gúta/Dunaszerdahely. Szlovákia junior kötöttfogású bajnoksága zajlott az elmúlt hét végén Besztercebányán. Három dél-szlovákiai klub versenyzői is dobogóra állhattak, ami okot adott arra, hogy körülnézzünk az érmesek háza táján.

Besztercebánya/Bős/Gúta/Dunaszerdahely. Szlovákia junior kötöttfogású bajnoksága zajlott az elmúlt hét végén Besztercebányán. Három dél-szlovákiai klub versenyzői is dobogóra állhattak, ami okot adott arra, hogy körülnézzünk az érmesek háza táján. Rögtön előrebocsátom: panaszkodnak az edzők, mert kevés a pénz és fogytán a versenyzők. Ez a szomorú tény a bajnokságra is rányomta a bélyegét.

HETEN NEM MENTEK. Öt érem vándorolt Bősre, de a csapatversenyben csak második helyen végeztek a csallóköziek. Karel Hanák (74 kg) nyert, Soós Béla (50 kg), Both Stanislav (55 kg) és Buchinger Iván (66 kg) ezüstérmes, Stojka Tibor (50 kg) harmadik lett. Rákóczi András klubedző mégsem felhőtlenül boldog: „Nagyon sok a beteg, heten itthon maradtak, igaz, más klubokból is jócskán hiányoztak, ami csökkentette a színvonalat. Nyerni akartunk a csapatversenyben, de foghíjas társasággal nem jött össze. Nagyon csalódott vagyok, mert többet vártam a fiúktól. Részben viszont megértem őket, mert – már ebben a korosztályban is – csak munka mellett gyakorolnak, s így két-három hónapnyi idejük marad a bajnokságra való felkészülésre.”

NAGYOBB ÖRÖM PÁPÁN. Két bronzérmet csíptek el a gútaiak: Samek József a 66, Bagita Zsolt a 96 kilóban. Gőgh Mihály edző . „Bagitát már egy héttel korábban, a kassai szabadfogású bajnokságon is dobogóra vártuk. Hiába. Most részben kárpótolta magát és bennünket. Rendszeres éremszerző, de még egyszer sem volt első a bajnokságon. Talán majd a Duklában, ahova most vonul be katonának. A tehetséges Samek egyéves kihagyás után tért vissza a szőnyegre. Jobban nem is sikerülhetett volna neki az újrakezdés.” Mégsem ez a két bronzérem volt a gútai birkózók legnagyobb hétvégi fogása. Az ifjúságiak a pápai Húsos Kupán indultak (200 résztvevő), és elhódították a legjobb külföldi csapatnak járó serleget. Egyéniben mind az öten (Tóth Attila, Károlyi Marián, Sztojka Milán, Samek Mária és Škroch Ildikó) döntősök voltak.

ÁBRAHÁM IS DOBOGÓS. Dunaszerdahelyen Hakszer Tibor tanítványai inkább a szabadfogásnak hódolnak. Kassán ebben a fogásnemben Gunázer József újra sorra ledarálta ellenfeleit az ötven kilóban. „Ha hiszi, ha nem, ő már tizenegyszeres (!) szlovák bajnok. Őstehetség – büszkélkedik edzője. – Besztercebányán két fiúval indultunk. Ábrahám Rudolf hatvanban harmadik lett, szorgalmas birkózó. Ott végzett, ahova vártam. Pechjére már a csoportban egybekerült a későbbi győztessel. Szereplése korábbi jó eredményeink folytatása.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?