Borúlátó trencséniek

Pozsony. Szentpétervárott ma kezdődik és vasárnapig tart Európa hat legjobb jégkorongcsapatának küzdelemsorozata. Az Európa-kupa (1966-1996) és az Euroliga (1997-2000) után – anyagi nehézségek miatt négyéves szünet következett – most a Bajnokcsapatok Európa-kupájáért küzdenek az öreg kontinens élcsapatai.

Pozsony. Szentpétervárott ma kezdődik és vasárnapig tart Európa hat legjobb jégkorongcsapatának küzdelemsorozata. Az Európa-kupa (1966-1996) és az Euroliga (1997-2000) után – anyagi nehézségek miatt négyéves szünet következett – most a Bajnokcsapatok Európa-kupájáért küzdenek az öreg kontinens élcsapatai. Az ún Super Six résztvevőit két csoportba sorolták, a Trenčín az orosz Omszkkal (itt játszik Jaromír Jágr) és a svéd HV 71 Jönköpinggel mérkőzik, a másik csoportban a Zlín, a finn Oulu és a Frankfurt játszik körmérkőzést. A két csoportgyőztes kerül a vasárnapi fináléba.

A négynapos torna összdíjazása 600 ezer svájci frank. A BEK-győztes 270 ezer, a döntő vesztese 150 ezer, a csoportmásodikak 60-60 ezer, a -harmadikak pedig 30-30 ezret vághatnak zsebre. A trencséniek tegnap reggel Kunovicéből – a zlíniekkel együtt – a tisztes helytállás reményében utaztak Oroszországba, s Vladimír Hiadlovský edző szerint legalább egy győzelmet szeretnének kiharcolni. Nincs könnyű helyzetben a Dukla, hiszen már hetek óta gyenge teljesítményt nyújt a bajnokságban. A katonákat igencsak megzavarta az edzőcsere, valamint a két NHL-es sztár, Marián Hossa és Marián Gáborík távozása (január végéig Svédországba szerződtek), továbbá Martin Opatovský, Miroslav Hlinka és Tomáš Starosta átigazolása. Három nappal az elutazás előtt pedig a doppingoló Marcel Hanzalt is kizárták a keretből.

Ernest Bokroš, a Zlín szlovák vezetőedzője sokkal derűlátóbb, mint trencséni kollégája: „Nem titkolom, döntőt szeretnénk játszani, annak örülnék a legjobban, ha vasárnap a Trenčín lenne az ellenfelünk.”

A MAI MŰSOR – B-csoport, 14.00: Trenčín–Omszk; A-csoport, 17.30: Zlín–Frankfurt. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?