Böde-show az évnyitón

Elindult az NB I-es szezon: Nagy Ádám Olaszországba igazolt, Pintér Attila visszatért az NB I-be.A franciaországi álomutazás után a magyar futball mindennapjai Magyarországon folytatódnak: hétvégén elkezdődött az NB I 2016/17-es idénye.

Elindult az NB I-es szezon: Nagy Ádám Olaszországba igazolt, Pintér Attila visszatért az NB I-be.

A franciaországi álomutazás után a magyar futball mindennapjai Magyarországon folytatódnak: hétvégén elkezdődött az NB I 2016/17-es idénye. Nehéz visszarázódni, az előző hét legizgalmasabb eseménye Nagy Ádám klubváltása volt. A magyar futballportálok szerint „fél Európa” sorban állt az Európa-bajnokság egyik felfedezettjéért, aki végül az olasz első ligában szereplő Bologna csapatát választotta. Kiváló edzője lesz, az egykori nagyszerű labdarúgó és olasz szövetségi kapitány: Roberto Donadoni. Ne aggódjunk Nagy miatt.

Aggódhatunk viszont az üres lelátók látványa miatt. Az újoncderbi (Mezőkövesd–Gyirmót) kapcsán a Nemzeti Sport „meglehetősen foghíjas lelátókról” írt. Mondjuk úgy: pár száz néző lézengett az egy hónappal ezelőtt átadott Mezőkövesdi Városi Stadionban (a megnyitóünnepségen fellépett Jolly és Suzy, valamint az Irigy Hónaljmirigy), pedig nem volt sem eső, sem kánikula Kövesden. A meccsen az egy évvel ezelőtt az AS Romát legyőző gyirmótiak játszottak veszélyesebben, a hajrában esett gólváltás után a hazaiak örülhettek jobban a 2:2-nek. A Mezőkövesd alighanem sok szurkoló kedvence lesz, hiszen a klub elnöke Tállai András (a NAV elnöke), a tréner pedig Pintér Attila.

A szombat esti szombathelyi rangadó előtt a Ferencváros játékosai átvették a Szuperkupa trófeáját, hiszen az előző idényben a bajnoki cím mellett a kupagyőzelem is a ferencvárosiaké lett. A Haladás elleni meccset látva ez idén is megismétlődhet, mivel a csapat már az első félidőben háromgólos előnyt szerzett a szombathelyiekkel szemben (Böde két gól, egy gólpassz), a második félidőben a Haladás tizenegyesből szépített. Határozott fejlődést mutatott a hétközi BL-selejtezőhöz (Partizani–FTC 1:1) képest a Fradi. Király Gábor viszont mintha még az Eb-n érezte volna magát: a harmadik gól előtt ajándéklabdát adott Bödének.

Apropó: kupameccsek. Csütörtökön két NB I-es csapat is kínos vereséget szenvedett az Európa Ligában. Az MTK az azeri Gabala csapatától, a Debrecen pedig a belorusz Zsodinótól kapott ki 2:1-re a saját pályáján. A tavaly az EL-csoportkörben szereplő Gabala győzelme nem meglepő, de a belorusz bajnokság nyolcadik helyén álló (s az EL-be magát kupagyőztesként kvalifikáló) Zsodino elleni DVSC-vereség kínosabb. Igaz, az utóbbi években már megszoktuk a kínos kupavereségeket a debreceni csapattól...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?