BL: Nem a Chelsea az esélyes

Ma és holnap a nyolcaddöntők első mérkőzéseivel folytatódik a Bajnokok Ligája 2015/16-os idénye. A Paris Saint Germain a Chelsea-vel, az AS Roma pedig a Real Madriddal küzd meg a nyolc közé jutásért.Chelsea: hiányzók hátulA PSG remek formában várja a ma esti kékek elleni találkozót.

Ma és holnap a nyolcaddöntők első mérkőzéseivel folytatódik a Bajnokok Ligája 2015/16-os idénye. A Paris Saint Germain a Chelsea-vel, az AS Roma pedig a Real Madriddal küzd meg a nyolc közé jutásért.

Chelsea: hiányzók hátul

A PSG remek formában várja a ma esti kékek elleni találkozót. Bár Laurent Blanc csapata a szombati főpróbán meglepetésre csak egy hazai gól nélküli döntetlent játszott a Lille ellen, de továbbra is veretlen, emellett elsöprő, 24 pontos előnnyel vezeti a francia bajnokságot. A Chelsea egy sima, 5:1-es Newcastle elleni győzelemmel hangolt a mérkőzésre. „A hétvégi siker remek nyitánya volt ennek a hétnek, amelyen vitathatatlanul a szezon eddigi legfontosabb meccse vár ránk” – nyilatkozta Gary Cahill, a Chelsea védője. Cahillre kulcsszerep hárulhat a londoniak védelmében, miután a hátvédek közül Kurt Zouma hónapokra kidőlt, és John Terry játéka is erősen kétséges.

Guus Hiddink, a Chelsea menedzsere szerint a párizsiak a párharc esélyesei. „Remek sorozatot produkálnak a franciák, épp ezért magabiztosan kell pályára lépnünk” – mondta a holland szakember, akinek csapata egy tizenkét meccses veretlenségi szériában van. Ennek ellenére a Chelsea még mindig nem mászott ki a gödörből, címvédőként csupán a 12. helyen áll a Premier League-ben.

A mai játéknap másik mérkőzésén a Benfica fogadja a Zenitet, amely ősszel imponáló magabiztossággal nyerte meg a csoportját. A kiegyenlítettnek tűnő párharcban egy fontos tényező a lisszaboniak malmára hajthatja a vizet: míg ők már játékban vannak, a Zenit december elején játszott utoljára tétmérkőzést.

Bale nem tér vissza

Az AS Roma 2008-ban még oda-vissza legyőzte a Real Madridot a tizenhat között a BL-ben. Mára csak Totti és De Rossi maradt hírmondónak a Farkasok akkori csapatából, míg a Királyi Gárda biztosan egy teljesen más kezdővel lép pályára az Olimpiai Stadionban. A párharc esélyesei ezúttal egyértelműen a madridiak: Zinedine Zidane kinevezése óta hat mérkőzésükből ötöt megnyertek, szombaton pedig a Bilbao legyőzésével hangoltak az összecsapásra. Zidane valószínűleg nem számíthat Marcelo és Pepe játékára, valamint Gareth Bale visszatérése is elúszni látszik.

A Roma a javuló forma ellenére is csak a negyedik helyet foglalja el a Serie A táblázatán: Szalah és Manolasz kisebb sérülést szenvedett a hétvégi bajnokin, így játékuk kérdéses, míg De Rossi erőnléti problémák miatt maradhat ki a csapatból.

Alighanem a BL-csoportkör legnagyobb meglepetése volt, hogy a Gent továbbjutott a csoportjából. Ehhez ugyan kellett a Lyon és a

Valencia pocsék formája, de a belga bajnok joggal reménykedhet egy újabb bravúrban: szerdán az a Wolfsburg lesz az ellenfele, amely utolsó hat mérkőzéséből csak egyszer tudott győzni, így a Manchester Unitedet kiejtő német együttes a nyolcadik helyre csúszott vissza a német bajnokságban. (MTI, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?