Külföldre utazás négylábú kedvencünkkel

kutya

Gazdiként felmerülhet a kérdés, hogy külföldre utazás alkalmával magunkkal vigyük-e kedvencünket. Természetes, hogy szeretnénk magunk mellett tudni kutyánkat, azonban számos körülményt kell mérlegelni az utazás során.

Amennyiben valamilyen tömegközlekedési eszközt veszünk igénybe az utazáshoz, érdemes beszerezni a Petfirst kiegészítők menüpontjában található szájkosarak egyikét, amelynek viselése nem jár túl nagy kényelmetlenséggel az állat számára.

 

Mérlegeljünk utazás előtt!

Kutyatartóként örök dilemma, hogy mi legyen kedvencünkkel, amíg mi távol vagyunk. Például üzleti út esetén, amikor egyedül utazunk és kötött programjaink vannak, szinte lehetetlen annak kivitelezése, hogy kutyusunk velünk tartson. Ilyenkor, ha van lehetőségünk, érdemes családtagra vagy barátra bízni a felügyeletet, ha pedig nincs ilyen megoldás, akkor érdemes felkeresni egy megbízható kutyapanziót.

Természetesen nem minden esetben kell lemondanunk házi kedvencünk társaságáról külföldre utazás során. Számos olyan helyszín és program van, amin kényelmesen részt vehetünk közösen. Ez persze némi plusz szervezést és előzetes tájékozódást igényel az esetek nagy részében.

 

Ha eldöntöttük, hogy kutyával utazunk

Ha eldöntöttük, hogy kutyusunk velünk tart az utazás során, akkor arra alaposan fel kell készülni. Ha saját autóval utazunk, az a legkényelmesebb, és ebben a formában találkozunk a legkevesebb szabállyal, illetve hátráltató tényezővel. Ugyanakkor, ilyenkor is érdemes követni az aktuális híreket és előre tájékozódni. A hatályos jogszabályok ugyanis folyamatosan változhatnak és országonként eltérőek lehetnek.

Házi kedvencünknek rendelkeznie kell útlevéllel, valamint utazás előtt az állatorvosnak ki kell állítania egy igazolást a kutya egészségi állapotáról. Egyes országok speciális vizsgálatokat is követelhetnek a belépéshez. A chip szintén kötelező külföldi utazás alkalmával.

Tovább bonyolódik a helyzet, ha repülővel szeretnénk megközelíteni az úti célunkat. Ilyenkor különösen fontos az előzetes tájékozódás, érdemes híroldalakat böngészni, úti beszámolókat olvasni, valamint tisztában lenni az adott légitársaság vonatkozó szabályaival.

Általános szabály, hogy az utastérben nem tartózkodhat 10 kilogrammnál nehezebb kutya, valamint a vemhesség is kizáró körülmény a repülős utazás esetén.

 

Ne tántorítsanak el a szabályok és megkötések!

Amennyiben nincs semmilyen kizáró tényező, ami miatt nem utazhat velünk kutyusunk, akkor az erre vonatkozó szigorú szabályok nem kell, hogy eltántorítsanak minket a közös utazás élményétől. Azok számára, akik tartanak a repüléstől, különösen megnyugtató és felszabadító érzés lehet, ha ott tudhatják maguk mellett kedvenc négylábújukat, az állat pedig szintén egy új, maradandó élménnyel gazdagodhat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?